Tags

, , , , , , , , , ,

Za gramofoni:

Pier (Roots In Session // SLO)
1110 & HaK (Reminiscence // SLO)
207 (Seasplash // HR)

Do 24h: 2eur / Po 24h: 4eur

k4

RIDDIM & BASS NIGHT

Stalna igra med bodočnostjo, sedanostjo in preteklostjo se odvija tudi pri obujanju spominov in nabiranju novih vizij v obliki zvokov in glasbe. Najnovejše smernice v elektronski glasbi se v zadnjih letih takisto gradijo na stalnicah iz preteklosti. Kultura soundsystemov, zbirateljstvo vynilov in uporaba analogne studijske opreme pa dajejo izrazit pečat pri ustvarjanju glasbe za bodočnost. Pravzaprav se je to vedno dogajalo, s to razliko, da se je
časovna linija premaknila. Referenca novi elektronski glasbi je elektronska glasba zadnjih treh desetletij. Potrebujemo torej samo priložnost, da fokusiramo vse kar nas veže na preteklost in kar na bodočnost. In točno o tem v zadnjih letih nekompromisno razmišljajo glavni akterji novih večerov „Reminiscence“.

Potovanje preteklost-bodočnost bo potekalo od prelomnice, ki jo je zaznamoval ‘dubstep’ v svoji najbolj primitivni obliki, do najnovejših podvigov bass žanra in z namigi na vse oblike 4/floor glasbe. To je sedanjost! Ritmi in bass linije se bodo iz središča šterkinega dancefloora in središča bpm razpona igrali s starimi glasbenimi občutki in nadgrajevali nove glasbene vizije.

Brez računalnikov, z ojačanim ozvočenjem in v prijateljskem krogu bodo stari/prenovljeni/novi akterji predstavili, kaj se je v zadnjih petih letih zgodilo in razvilo iz bass muzike. Za promocijo svežega projekta „Reminiscence“ se bosta pod novo krinko in z novim soundom predstavila –HaK (Massimo) in 1110 (Koltek).

Pier bo kot trenutno najbolj aktivni slovenski producent in avtor, pa tudi kot soavtor in ključni del producentskega dvojca Roots In Session ter kot svojevrsten vynil mojster v svojem prepoznavnem slogu sestavljanja beatov in ritmov zmešal izkušnje in znanje polpreteklih elementov in future soundov ter jih pokombiniral v nove zaključene celote. Derivati iz reggaeja, jazza in soula z bodočimi elektronskimi primesmi pri njemu dobijo povsem nov smisel.

Hrvaški 207 [two-o-seven] je poznan po dinamičnih in čvrstih setih, ki je svoje izkušnje nabiral na raznoraznih manifestacijah, festivalih in založbah (Capital Boom Records, Errance Records, BadMood Recordings itd.). Tokrat bo v okviru večera „Reminiscence“ predstavil svoj mozaik glasbenih spominov, ki si jih je pri tem ustvaril.

PIER PROMO MIX:

1110 & HaK PROMO MIX

207 PROMO MIX