Tags

, , , , , , , , , ,

Po razprodanem Oldies Goldies večeru februarja 2013, se Umek ponovno vrača v Ambasado Gavioli, tokrat spet z retro pridihom.

Uroš v svoji produkciji rad gleda le naprej in temu primerno konstantno postavlja trende v tehno in tech-house žanru, a se vseeno rad spominja utripa starih dobrih partijev. Zato na kulturni praznik, 8. februarja 2014 ne bo slišati starih hitov kot lani, temveč bo naš največji DJ priredil hommage rejvom iz devetdesetih in začetka novega tisočletja, ko so se pri žuranju delali vzdržljivostni rekordi. In kje drugje obeležiti spomin na klubske maratone, kot v eni in edini – Ambasadi Gavioli!

12-urni ples na dolge proge se bo začel 8.2.2014 ob 22.00 in končal naslednji dan ob deseti uri zjutraj. Nabor DJ-jev je skoraj festivalski, saj so organizatorji pripravili program na obeh plesiščih, sestavljen pa bo pretežno iz Umekove lastne 1605 garde. Ob stebrih dance lounge-a bo tako poleg fotra moč slišati železni repertoar najboljših domačih in tujih mojstrov kot so Stefano Noferini, Olivier Giacomotto, Uto Karem, Mike Vale in Groovebox, medtem ko bo temelje dvignjenega mezzanina na test postavila četa v pretežno domači sestavi. Vsega skupaj se bo v pol dneva za mešalkami zvrstilo 14 DJ-jev.

UMEK_AG_Lineup celotni_logotipi_1920 x 1080-04

KDO JE UMEK ?

Več kot le nekaj vrstic bi potrebovali za pravično predstavitev Umekovega pomena za elektronsko glasbo. Slovenski producent in didžej namreč že dve desetletji postavlja in presega trende ter polni plesišča po svetu in prav nič ne kaže, da ga kaj lahko ustavi. Neumoren je v tehno in tech-house produkciji in z več kot 100 nastopi letno (med njimi tudi na večini največjih svetovnih elektronskih festivalov) lahko brez slabe vesti trdimo, da je Umek eden bolj zaposlenih didžejev na svetu.
Umek vztrajno gradi tudi svojo umetniško navdahnjeno založbo 1605, s ciljem podpore mladim in še neuveljavljenim talentom, hkrati pa po produkcijah izpod njegovih prstov povprašujejo in jih izdajajo najbolj uveljavljene svetovne založbe na sceni, kot so Toolroom, Spinnin, Great Stuff, Intec itd.
Poleg vseh ostalih obveznosti se je Umek lotil še tedenske radijske oddaje, ki trenutno dosega milijone poslušalcev po vsem svetu na pomembnih FM in spletnih radijskih postajah in tako svojo glasbo ter glasbeni izbor še bolj približuje oboževalcem po svetu.
Rekord največ preletenih milj v Sloveniji prav gotovo pripada Umeku, ki je na ljubljanskem letališču praktično že inventar, a kljub temu še vedno najde čas tudi za dobrodelnost. Vsako zadnjo avgustovsko soboto namreč gosti Žur z razlogom v Tivoliju v Ljubljani, katerega izkupiček je namenjen mladim v različnih neprijetnih življenjskih situacijah.

Follow UMEK: Official page, FacebookTwitterSoundcloudBeatport

Follow 1605: Official pageFacebookSoundcloudBeatport

Vstopnice so na voljo via EVENTIMFB EVENT

UMEK & FRIENDS LINE – UP

Dance Lounge
UMEK

UMEK & GROOVEBOX – ROCK IT OUT

UMEK & GROOVEBOX – CVILE MI JAJA

UMEK  – MOVE AROUND

UMEK PROMO MIX

STEFANO NOFERINI

UTO KAREM

OLIVIER GIACOMOTTO

MIKE VALE

GROOVEBOX

DATAMINIONS

Mezzanine

SINIŠA TAMAMOVIĆ

HEARTIK

URBAN JERAM

SHARK

STANNY ABRAM

ALEX RANERRO

URKO