Tags

, ,

Spet je čas za TOP5ko. Danes gostimo dvojec Random Logic.

Kreativni elektronski dvojec Random Logic napoveduje novi album π, ki bo izšel letos

Random Logic raziskujeta glasbo kot časovno umetnost in se poglabljata v zven nelinearnih krožnih struktur. Pozorno poslušanje nepretrganega, dolgo piljenega zvoka, v nepopolnost in neponovljivost ujetih zank, končno porodi poslušalca ter po besedah Marka Bauerja »šele pazljivo, predano, iztanjšano poslušanje poustvari, priustvari pogoje za tisto, čemur bo spet mogoče reči glasba.«

Random Logic sta Miha Klemenčič in Gregor Zemljič iz Ljubljane ter veljata za pionirja ambientalne techno scene in sodobne elektronike na slovenskem. Leta 2001 je pri založbi Tehnika izšel in tudi v mednarodnem prostoru odmeval njun prvi album Numrebs, zanj sta prejelanagrado Radia France International za najboljši album elektronske glasbe centralne in vzhodne Evrope ter nagrado Boomerang za najboljši slovenski live techno act. V dobrem desetletju sta svoje producentske izkušnje prenesla v avantgardni teater, v plesne predstave in film ter sodelovala na različnih eksperimentalnih in popularnih glasbenih projektih.

RANDOM

Glasbo iz drugega, prihajajočega albuma π bo spremljal video, ki sta ga ustvarila vizualna umetnika iz Izole – Gašper Milkovič Biloslav in Marko Vivoda, ki nastopata pod skupnim imenom Izland. Težko pričakovana vrnitev prvakov domače elektronske tako poteka v izbrušeni avdiovizualni podobi.

Napovednik novega albuma –LINK. Recenzija njunega nedavnega nastopa v Kino Šiška na Radiu Študent – LINK

Random Logic na spletu: SoundCloud Discogs Facebook Twitter

RANDOM LOGIC – NUMREBS (FULL ALBUM 2000)

RANDOM LOGIC – RAZMAGNETENO (Glasba za teater in ples)

RANDOM LOGIC TOP5:

IGOR STRAVINSKI – THE RITE OF SPRING

JON HASSEL – POWER SPOT PARTE 1

STEVE REICH – PIANO PHASE

THE OTHER PEOPLE PLACE – LIFESTYLES OF THE LAPTOP CAFE (Full Album)

 PATTEN – AVIARY