Tags

, , , , , , , , ,

SOGODBE # 4:
Novi sevdah ali sevdah: bodočnost tradicije

Nastopajo:

Jusuf Brkić, vokal in saz – Saz igra od 11. Leta. Je učenec Hašima Muharemovića, enega od najpomembnejših glasbenikov na sazu in avtorjev sevdaha. Nastopal je na številnih koncertih in festivalih v BIH in po svetu. Pojavlja se v nagrajevanem dokumentarnem filmu SEvdah, režiserke Marine Andree.

Ermin Čalkić, vokal – Vrsto let solist v KUD Baščaršija iz Sarajeva, opažen kot vokalist v predstavi »Kad bi ovo bio film« Dine mustafića.

Emir Efendić, električna kitara – Električno kitaro je spoznal prek rocka in bluesa. Sodeloval je v projektu Sevdah Pogon (SATR/Mediacentar). Je član dua z Erminom Čalkićem.

Damir Imamović, vokal in kitara – eden vodilnih izvajalcev sevdaha v zadnjem desetletju. Pri nas je nastopil že večkrat kot solist in kot vodja zasedb.Nazadnje s triom Sevdah Takht na Drugi godbi 2013. Za sabo ima številne mednarodne nastope kot glasbenik in kot avtor predavanj z naslovom Sevdah Lab. Je tudi pubudnik izobraževanj o sevdahu ter glasbenem producentstvu v domačem okolju. Kot solist in vodja zasedb je izdal pet albumov.

Sevdah ponovno korači po Sloveniji. Krivec je seveda Damir Imamović, ki nas je v zadnjih letih razvadil z odličnimi koncerti in vpogledom v zgodovino sevdaha s svojim laboratorijem sevdaha. Tokrat bo pripeljal mladce, ki obetajo in ki se bodo prvič predstavili pri nas v različnih kombinacijah na enotnem koncertu. A to še ni vse. Imamović bo tokrat tudi predaval o izobraževanju mladih glasbenikov na primeru sevdaha. Vabljeni!

Sobota, 1. februarja v KULT3000 in Channel Zero na Metelkovi. Ob 19.00 (predavanje), ob 22.45 (koncert).

Koprodukcija Druga godba in Channel Zero v sodelovanju z JSKD.

Predavanje: Damir Imamović:  Izobraževanje mladih glasbenikov na primeru sevdaha; sobota, 1. februarja ob 19.00 KULT3000, Metelkova 2/b

Koncert: Jusuf Brkić, vokal in saz; Ermin Čalkić, vokal; Emir Efendić, električna kitara; Damir Imamović, vokal in kitara; Channel Zero, sobota, 1. februarja ob 22.45, vrata ob 21.30.

Cena vstopnic: 8 eur, po polnoči 2 eur.

sevdah

 

SEVDAH – movie directed by Marina Andree

DAMIR IMAMOVIĆ – RAZBOLJE SE LIJEPA HAJRIJA

DAMIR IMAMOVIĆ – KADA MOJA MLADOST PROĐE

DAMIR IMAMOVIĆ – SALKO JELKO U SEJMENE MAMI

JUSUF BRKIĆ – SNIJEG PADE NA BEHAR NA VOĆE

JUSUF BRKIĆ – PADE VILA SA GRADAČCA GRADA

ERMIN ČALKIĆ – KAD BI OVO BIO KRAJ