Tags

, , , , , , , , ,

V soboto 1.2.2014 se je v ljubljanskem klubu Channel Zero  zgodil 4. večer poimenovan Sogodbe. Gre za spremljevalni program festivala  Druga Godba.  Tokratni večer Sogodb je bil namenjen Sevdahu.

Na koncertu so nastopali :

Jusuf Brkić, vokal in saz – Saz igra od 11. Leta. Je učenec Hašima Muharemovića, enega od najpomembnejših glasbenikov na sazu in avtorjev sevdaha. Nastopal je na številnih koncertih in festivalih v BIH in po svetu. Pojavlja se v nagrajevanem dokumentarnem filmu SEvdah, režiserke Marine Andree.

Ermin Čalkić, vokal – Vrsto let solist v KUD Baščaršija iz Sarajeva, opažen kot vokalist v predstavi »Kad bi ovo bio film« Dine mustafića.

Emir Efendić, električna kitara – Električno kitaro je spoznal prek rocka in bluesa. Sodeloval je v projektu Sevdah Pogon (SATR/Mediacentar). Je član dua z Erminom Čalkićem.

Damir Imamović, vokal in kitara – eden vodilnih izvajalcev sevdaha v zadnjem desetletju. Pri nas je nastopil že večkrat kot solist in kot vodja zasedb.Nazadnje s triom Sevdah Takht na Drugi godbi 2013. Za sabo ima številne mednarodne nastope kot glasbenik in kot avtor predavanj z naslovom Sevdah Lab. Je tudi pubudnik izobraževanj o sevdahu ter glasbenem producentstvu v domačem okolju. Kot solist in vodja zasedb je izdal pet albumov.

Še pred koncertom pa je imel Damir Imamovič predavanje  o izobraževanju mladih glasbenikov na področju sevdaha – LINK.

sevdah

 

Jusuf Brkić – Snijeg pade na behar, na voće @ Sogodbe

Ermin Čalkić & Emir Efendić @ Sogodbe

Damir Imamović – Mujo kuje @ Sogodbe

Damir Imamović, Jusuf Brkić, Ermin Čalkić & Emir Efendić – Bol boluje mlado momče @ Sogodbe

Film Marine Andree – SEVDAH