Tags

, , , , , ,

Med 29.5. – 31.5. se bo zgodil 30.Festival Druga Godba. Že četrto leto zapored (2011, 2012, 2013 in 2014) se je festival uvrstil med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu. Revija Songlines je objavila seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost ponovno prepričala s svojim odličnim festivalskim programom v letu 2013.

Celoten spored FESTIVALA DRUGA GODBA – LINK.

Follow DRUGA GODBA: Uradna stranFacebook

V prihodnjih tednih bomo predstavili nastopajoče na festivalu.

akua

Začenjamo z  AKUA NARUki bo nastopala 30.5. 0b 24.00 v Gali Hali (Metelkova).

Akua Naru je zagovornica globalne črnske kulture, ki črpa navdih v hipopu in mladostniškem kovanju rim o socialni problematiki. Nanjo so med drugim vplivali klavirska baladna izpovednost Nine Simone in Curtisa Mayfielda ter surovi ritmi in poezija Ursule Rucker, tudi gostje Druge godbe pred nekaj leti. Tako lahko obiskovalci njenih koncertov uživajo v hiphop beatih kot tudi v govorjeni poeziji: njena sijajna izbedba komada Poetry: How does it feel now?, je postala youtube uspešnica. Novi Akuin album The Miner’s Canary (jesen 2014) bo utemeljen na prepletanju ognjevito raskavega vokala, progresivnega poetičnega liricizma ter zvočnostjo sodobnega jazza in soula. Po lanskem koncertu v Mariboru, bo to njen prvi obisk prestolnice, ob katerem bo poleg koncerta pripravila tudi delavnico.

Zasedba, ki bo nastopala v Ljubljani: Akua Naru, glas; Christian Nink, bobni; Alex Roenz, bas; Leif Braeutigam, kitara; Wendy Milton, klaviature; Julian Ritter, saksofon; DJ Baska, turntable

AKUA NARU – POETRY: HOW DOES IT FEEL NOW

AKUA NARU – THE BLOCK

AKUA NARU – LIVE & AFLAME SESSIONS

AKUA NARU FEAT. BLITZ THE AMBASSADOR – THE WOUND