Tags

, , , , , , , , , ,

Med 29.5. – 31.5. se bo zgodil 30.Festival Druga Godba. Že četrto leto zapored (2011, 2012, 2013 in 2014) se je festival uvrstil med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu. Revija Songlines je objavila seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost ponovno prepričala s svojim odličnim festivalskim programom v letu 2013.

Celoten spored FESTIVALA DRUGA GODBA – LINK.

Follow DRUGA GODBA: Uradna stranFacebook

V prihodnjih tednih bomo predstavili nastopajoče na festivalu.

BOMBINO

BOMBINO bo nastopal 30.5. ob 21.30 v Kino Šiška.

Bombino velja za tuareško svetovno senzacijo, nov glas Sahare, ki zadnji dve leti zaradi odličnih koncertov niza uspeh za uspehom. O njem obsežno pišejo največje glasbene revije in časopisi (Rolling Stone, The New York Times.) Zadnji Bombinov album Nomad (2013 ), ki ga je v Nashvillu posnel in produciral sloviti Dan Aeurbach (The Black Keys), je postal velika svetovna uspešnica. Izrazna moč Bombinove glasbe, ki združuje tradicionalne berberske ritme z energijo rokenrola in miroljubnimi pesmimi, odraža tisočletno zgodovino tuareškega boja za preživetje in dostojanstvo, ki je sčasoma postalo močnejše od zunanje ogroženosti.  Po Tinariwen, Tartit in Tamikrest Druga godba odpira še eno uspešno tuareško zgodbo, ki je očarala planet.

 Zasedba, ki bo nastopila v Ljubljani:

Goumour Almoctar aka Bombino, vodilna kitara, vodilni glas; Mohamadoune Pizza, spremljevalna kitara, djembe, glas; Youba Dia, bas, glas; Corey Wilhelm, kalabaš

Bombino – The Story of Nomad

Bombino – Tiny desk concert

Bombino – Azamane Tiliade

Bombino – Tenere

Bombino – Tar Hani