Tags

, , , , , , ,

Arvejeva avtorska glasba, ki je na plošči Places Of Worship dosegla novo intenzivnost, vas bo pomirila, osupnila, očarala … ter navdala s hvalospevom.

Z albumom Places Of Worship se je Arve Henriksen povzpel med najvidnejše glasbenike. Norveški trobentač se je že pred tem globoko vrisal v mednarodni glasbeni zemljevid, ne samo kot trobilec z nenehno izzivalno in dolgoletno zasedbo Supersilent, temveč tudi kot odličen in prepoznaven solist, ki je od leta 2001 izdal štiri samostojne albume. Založba Rune Grammofon jih je nedavno ponudila v kompletu Solidification.

Henriksenova glasba, ki je globoko zakoreninjena v plemeniti geologiji umetnikove domovine, se je razvila v notranje uglašeno celoto, ki odseva naravno norveško okolje, križano s svetovljanstvom 21. stoletja.

Praznujte z nami
Mednarodni dan jazza – OZN in UNESCO sta 30. april razglasila za mednarodni dan jazza ter tako izpostavila to glasbeno zvrst in njeno vlogo pri povezovanju ljudi na vseh koncih sveta.
Mednarodni dan jazza poteka pod vodstvom generalne direktorice UNESCA Irine Bokove in njegovega pobudnika, legendarnega jazz pianista in skladatelja Herbieja Hancocka, UNESCOVEGA ambasadorja dobre volje za medkulturni dialog in predsednika Inštituta za jazz Theloniousa Monka.

Zasedba, ki bo nastopala v Klubu Cankarjevega doma: Arve Henriksen – trobenta, elektronika; Jan Bang – elektronika; Ingar Zach – elektronika.

Koncert uvaja norveški fokus na 55. jazz festivalu Ljubljana.

arve

Arve Henriksen – Lament

Arve Henriksen – Saraswati

Arve Henriksen – Shelter from the Storm

Arve Henriksen – Recording Angel

Arve Henriksen – Opening image