Tags

, , , , ,

Med 29.5. – 31.5. se bo zgodil 30.Festival Druga Godba. Že četrto leto zapored (2011, 2012, 2013 in 2014) se je festival uvrstil med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu. Revija Songlines je objavila seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost ponovno prepričala s svojim odličnim festivalskim programom v letu 2013.

Celoten spored FESTIVALA DRUGA GODBA – LINK.

Follow DRUGA GODBA: Uradna stranFacebook

MULATU

MULATU ASTATKE bo nastopal 30.5. ob 20.00 v Kino Šiška.

Mulatu Astatke je nazadnje pred tremi leti držal na nogah ljubljansko občinstvo v Kinu Šiška. Nepozaben koncert očeta ethio-jazza, ki združuje tradicionalne etiopske prvine s funkom, jazzom in soulom. Med drugim je prispeval tudi glasbo za film slovitega režiserja Jima Jarmuscha Strti Cvetovi (Broken Flowers, 2005).Tokrat se bo Mulatu predstavil z novim projektom in albumom Sketches of Ethiopia v družbi najboljših glasbenikov londonske jazz scene. Britanska revija Songlines je Mulatuja Astatkeja nominirala za glasbenika leta 2014.

 Zasedba, ki bo nastopala v Ljubljani:

Mulatu Astatke, vibrafon, wurlitzer in tolkala; James Arben, saksofon, basovski klarinet,  flavta + MD; Byron Wallen, trobenta; Danny Keane, violončelo; Alexander Hawkins, klavir in klaviature; John Edwards, kontrabas; Richard Olatunde Baker, tolkala; Tom Skinner, bobni

SKETCHES OF ETHIOPIA

CHA CHA

HAGER FIKER

SURMA