Tags

, , , , , , , , , ,

Med 29.5. – 31.5. se bo zgodil 30.Festival Druga Godba. Že četrto leto zapored (2011, 2012, 2013 in 2014) se je festival uvrstil med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu. Revija Songlines je objavila seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost ponovno prepričala s svojim odličnim festivalskim programom v letu 2013.

Celoten spored FESTIVALA DRUGA GODBA – LINK.

Follow DRUGA GODBA: Uradna stranFacebook

rubato

RUBATO bodo nastopali v Klubu Cankarjevega Doma 31.5. ob 13.00 uri

Rubato je kvartet izkušenih glasbenikov, ki so si nadeli ime po glasbenem izrazu, ki izraža ekspresivno in ritmično svobodo s povečanjem in zmanjševanjem tempa v skladbi po lastni presoji. Novembra 2013 so izdali prvenec, ki jih je postavil na odre po vsej Turčiji, zdaj pa naskakujejo še tujino. Poleg lastnih sklad igrajo še tradicionalno glasbo iz Anatolije, ki nam bo ob drugih turških dobrotah pričarala pravo turško zgodnjepopoldansko sobotno počutje.

Zasedba, ki bo nastopala v Ljubljani: Özer Arkun, vilončelo, glas; Fatih Ahiskali, ud, cümbüs, klasična kitara, glas; Göksun Çavdar, klarineti, sopranski saksofon; Eralp Görgün, električna in fretless akustična bas kitara

Temuz

Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm

Hay

Mapushanelere Attım Postumu

Bağlamam Perde Perde