Tags

, , , , , , , , , , ,

Med 29.5. – 31.5. se bo zgodil 30.Festival Druga Godba. Že četrto leto zapored (2011, 2012, 2013 in 2014) se je festival uvrstil med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu. Revija Songlines je objavila seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost ponovno prepričala s svojim odličnim festivalskim programom v letu 2013.

Celoten spored FESTIVALA DRUGA GODBA – LINK.

Follow DRUGA GODBA: Uradna stranFacebook

FOLTIN

FOLTIN bodo nastopali 31.5. ob 15.00 v KLUBU CANKARJEVEGA DOMA.

Ena najpomembnejših makedonskih skupin Foltin je nastala leta 1995 in je stara znanka slovenskih koncertnih in gledaliških odrov, kot tudi pomembnih tujih festivalov kot sta Exit in Sziget, kjer je navduševala občinstvo s svojevrstnim stilom, polnim glasbenih preobratov in presenečenj. Njihovo tokratno gostovanje v Sloveniji in prvo na Drugi godbi je rezultat sodelovanje treh mednarodnih festivalov Offest v Skopju, Music Meeting v Nijmegnu in Druge godbe in sicer tako, da se bosta skupini priključila predstavnika Slovenije in Nizozemske. Premiera bo prav na Drugi godbi, sledila pa bosta še nastopa v Makedoniji in na Nizozemskem in morda še kje. Foltin torej v polnem zamahu proti vrhu s pomembnima okrepitvama!

Zasedba, ki bo nastopala v Ljubljani: Pece Nikolovski, klarinet, blues harp; Branislav Nikolov, glas; Pece Trajkovski, harmonika,  klaviature; Goce Jovanoski, bas; Slavco Jovev, bobni; Marjan Stanič, tolkala; posebna gosta: Vasko Atanasovski, altovski saksofon; Natalio Sued, tenorski saksofon

FOLTIN – KONCERT

MILICE

120 (VEZILKA)

128

DONKY HOT

ANTITELO