Zadnji večer Cankarjevih torkov v letu 2014 nam bo postregel z dvojnim koncertom.

Nastopajo:

prvi del: Andrea Schröder (Nemčija)

Andrea Schroeder, glas, harmonij; Jesper Lehnkuhl, kitare; Dave Allen, bas; Chris Hughes, bobni

Vsake toliko se v Nemčiji rodi pevka z edinstvenim talentom, Potegnite črto od Marlene Dietrich do Nico, dodajte ščepec chamber popa na način benda Tindersticks in ste že precej blizu. Andrea Schroeder, nad katero se navdušujejo zvezdniki, kot sta Charles Plymell ali Mike Watt, je izjemen fenomen. Je pesnica z izrazitim glasom, prav tako omamnim kot so njena ganljiva in melanholična besedila.

Andrein drugi album Where the Wild Oceans End je produciral Chris Eckman, analogno ploščo je posnela v norveškem studiu Ocean Sound, zelo blizu Atlantskega oceana.

»Izdelek velike pevke in kantavtorice … senzualen, eleganten, otožen.” – *Musikexpress (5/5)*

Andrea Schroeder @ Youtube

ANDREA

drugi del: Limousine (Francija)

Laurent Bardainne, saksofon, klaviature; Fredéric Soulard, klaviature; Maxime Delpierre, el. kitara; David Aknin, bobni

Limousine je značilen predstavnik novega francoskega glasbenega vala, ki se ne obremenjuje z glasbenimi žanri, ampak z vsakim projektom in z vsakim albumom izostri svojo glasbeno govorico ter jo ponuja glasbenim radovednežem. Njegovo glasbeno potovanje po Tajskem je pustilo globok pečat na zadnjem albumu Siam Roads in rodila se je svojevrstna glasba različnih odtenkov, ki omamlja z ustvarjanim ozračjem. Limousine je bend, v katerega se zaljubiš na prvi posluh.

Limousine – Cosmos

Limousine – Lila