Tags

, , , , , , , , , , , ,

Decembrska edicija basovskih Streetsmartsov se v petek, 13. decembra vrača v rumeno-rdeče-zeleni preobleki.

LINE UP:

ROOTS IN SESSION SOUND

KOLTEK

MONDAY

Pod imenom ROOTSINSESSION SOUND že več kot deset let delujeta in ustvarjata reggae entuziasta Pier in Fu. Ljubljanski producentski DJ duo že od ranih let raziskuje zgodovino ritmov in išče korenine sodobnega zvoka ter z enakim entuziazmom kot takrat, glasbo predstavlja s pomočjo vinilnih plošč in gramofonov.

Na playlisti RootsInSession Sounda tako kraljujejo reggae, dub, new roots, dancehall, hip hop, jungle, drum’n’bass, dubstep, … Sicer pa je RIS Sound edini slovenski soundsystem, ki je s kontinuiteto in v maniri „stare šole“ svojo publiko vzgojil s pomočjo t.i. mikstejpov. Avtorski projekti, kamor spadata mikstejpa Kus Kus in Shishmish, so zaslužni za dober glas, ki se je o RIS Soundu razširil daleč preko naših meja. Družbo pa mu je vselej z veseljem delal pester nabor glasbenikov bivše Juge, med njimi tudi Edo Maajka in Frenkie (BiH), TBF (HR), St!llness (HR), Kandžija (HR), Dubioza Kolektiv (BIH), Piki Sipi (MK), Anina (SLO) itd.

V kombinaciji reggae ritmov in globokih bass linij sta Pier in Fu našla svoj prepoznaven zvok, na katerega so v zadnjih letih pozorne predvsem tuje založbe. Med njunimi zadnjimi izdajami tako najdemo legendarno londonsko drum’n’bass založbo V Recordings, pa nemško-portugalsko navezo BadMood Recorings, nemško-balkansko navezo BPM/Balkanbreaks, pa tudi Kanadčani Interchill Records so si na svoji playlisti zaželeli „slovenske“ riddime. Velja omeniti tudi slovensko vejo Universal Records, ki je v sodelovanju z nacionalnim Radiem Val 202 na njihovo tretjo kompilacijo Val 202 Plus! Vol. 3 uvrstila komad „Vedno Sam“, ki sta ga v sodelovanju z ljubljansko vokalistko Alexandro Ilijevski sproducirala RootsInSession Sound. Prispevala sta tudi remix komada Tranzicija, ki je bil singel najnovejšega albuma cross over balkan benda Dubioza Kolektiv.

Vsak ponedeljek zvečer lahko selekcijo teh dveh reggae navdušencev v edini FM radijiski oddaji Riddim Operator na Radiu Študent poslušate tudi v živo, vsak petek zvečer pa se jima lahko v Centralni Postaji pridružite pri živem ustvarjanju internetne radijske oddaje RootsInSession Radio Show ali pa se v živo vklopite – LINK.

cirkus ris

ROOTS IN SESSION SOUND – SHISHMISH 2 MIXTAPE

ROOTS IN SESSION SOUND FEAT. EDO MAAJKA & FRENKIE – LAGANO BAGAMO

DAVID BOOMAH – WHERE DO WE GO FROM HERE (PRODUCED BY ROOTS IN SESSION SOUND)

ROOTS IN SESSION SOUND FEAT. ALEKSANDRA ILIJEVSKI – VEDNO SAM

DUBIOZA KOLEKTIV – TRANZICIJA ( ROOTS IN SESSION SOUND BASS REMIX)

DJ MONDAY