Tags

, , , , , , ,

ROOTSINSESSION & FRIENDS PRESENT: SOUL REBEL III

Tradicionalni poklon velikanu reggae glasbe Bobu Marleyju Petek, 6.2.2015 ob 22h @ Klub ZOO, Tržaška 2,

Predprodaja kart: ZOO, Tržaška 2 Centralna Postaja Ljubljana, Trubarjeva 23 ŽMAUC – Od Žmauca sosed pa ud brata prjatu, Rimska 21 Du Bop, Palmerjeva 4

Za gramofoni: Dr. Bancho (Riddim Operator; Lj / Slo) Sheco (Seasplash Crew; Pula / Cro) Roots In Session Sound (Lj / Slo)

Točno 6. februarja pred točno 70. leti se je rodil. Legenda reggaeja in neustavljivi borec za svobodo – Bob Marley. Tradicionalni večer posvečen glasbeniku in borcu svetovnega kova, ki je poleg glasbenih, premikal tudi meje v ljudskih srcih, bo že 7. leto zapored gostil RootsInSession Sound. Neprecenljivo zapuščino irie vibracij bodo ob 70. obletnici njegovega rojstnega dneva v ljubljanskem ZOO klubu predstavili v sodelovanju z Dr. Banchotom in DJ Sheco-m iz Pule.

Sheco Dj Sheco velja za enega izmed obetavnejših DJ-ev na Balkanu. Je močan člen Seasplash Pula Crew-ja v okviru katerega nastaja vsakoletni reggae Seasplash festival v Istri. Ob nastopih na festivalih Seasplash, Outlook in Trnfest, beleži tudi številne druge nastope v Zagrebu, Rijeki, Trstu in nenazadnje tudi v Ljubljani, kjer smo ga že imeli priložnost poslušati.V Shecovih setih prevladujejo reggae, roots, drum’n’bass in jungle.Dr.

Bancho Je eden izmed soustvarjalcev edine reggae FM radijske oddaje v Sloveniji – Riddim Operator na Radiu Študent. Poleg tega pa eden redkih selektorjev pri nas, ki se strogo drži svoje roots-dub selekcije. Izključno na vinilih.

RootsInSession Podobno kot Bancho, se tudi Pier in Fu strogo držita svoje selekcije. Žanrsko bi jo bilo težko opredeliti, a se vedno giba od 80/180 bmp-ov. Tokrat bosta svoj crate Marleyjeve zapuščine v vlogi gostitelja na gramofone postavila že sedmič zapored.

bob

Bob Marley ”MARLEY” trailer

Bob Marley & Friends

Bob Marley tribute mix by Safari Sound

Bob Marley – Jamming

Bob Marley – Forever loving Jah

Bob Marley – Get Up Stand Up