Tags

, , ,

Eden najbolj edinstvenih in kreativnih festivalov na svetu po desetletju delovanja, letos prvič gostuje izven svojih domačih meja. Letos bo FLOW FESTIVAL od 26.-28.6. gostoval v Ljubljani, na prostoru Tobačna mesto.

flow 2

Flow Festival je eden izmed vodilnih glasbenih, oblikovalskih, kulturnih dogodkov na svetu. Njegov začetek, leta 2004 v Helsinkih je bil oblikovan kot serija underground dogodkov, vendar je Flow hitro zrasel v enega izmed vodilnih glasbenih dogodkov v Evropi. V zadnjih treh letih helsinški festival v treh dneh obišče prek 60.000 ljudi. Tako je Flow postal navdušujoča mešanica popularne kulture, eksperimentalne umetnosti ter vrhunske kulinarične ponudbe.

Vse vsebine kot tudi izvajalci sami, partnerji ter ponudniki so skrbno izbrani in načrtovani ter kot taki ponujajo najnaprednejšo doživetje in kulturno platformo za urbano občinstvo. Zasnova festivala sloni na sodelovanju z lokalnim okoljem – umetniki, gostinci, društvi, ponudniki izdelkov in storitev, ki tako dobijo prostor za oseben stik s širšo javnostjo.

Flow Festival Ljubljana odpira novo poglavje na zabavnem, kulturnem in družabnem področju prestolnice ter širše okolice.

V sodelovanju s slovenskimi organizatorji, se je Flow Festival Helsinki odločil organizirati Flow Festival Ljubljana, ki se bo prav tako kot helsinški Flow, osredotočil na svežo in navdihujočo glasbo, urbano kulturo, vizualno umetnost in izbrano gostinsko ponudbo lokalnih in regionalnih restavracij, pivovarn ter vinskih kleti. Flow Festival Ljubljana bo potekal v razgibanem industrijskem okolju Tobačna mesto.

flow 3

Uvodni Flow Festival Ljubljana si bo prizadeval, da bo poleg kakovostne zabave razširi kulturno ponudbo v regiji ter vzpostavi uspešno in dolgoročno platformo za umetnike, podjetnike in lokalne skupnosti. Obenem je festival močno okoljsko ozaveščen in usmerjen k uporabi recikliranih materialov, obnovljivih virov energije in uporabe trajnostnih izdelkov. Flow Festival Ljubljana pričakuje veliko število obiskovalcev iz sosednjih držav, kot tudi iz celotne Evrope in nenazadnje domače Finske, ki bodo zagotovo še bolj prispevali k že uveljavljeni podobi Ljubljane kot ene bolj priljubljenih evropskih turističnih destinacij.

FLOW FESTIVAL LJUBLJANA: Uradna stran, Facebook, Twitter

flow 1

Potrjen seznam nastopajočih glasbenikov na Flow Festivalu Ljubljana že vključuje svetovno znana imena kot so Pet Shop Boys, Róisín Murphy, Metronomy, Run the Jewels, Caribou, José González, Derrick May, Âme, Dixon, Bonobo DJ set in DJ Koze, kot tudi izjemne lokalne in regionalne glasbene izvajalce kot so Bad Copy, Edo Maajka, Polona Kasal x KALU in Torul. Na treh prizoriščih se bo zvrstilo več kot 30 tujih in domačih nastopov. Za programsko shemo so zadolženi umetniški direktorji Tuomas Kallio in Toni Rantanen skupaj z lokalnimi organizatorji Mikkom Lehtinenom, Janom Senčurjem in Urhom Koršičem. Ljubljana doslej še ni imela priložnosti, da bi gostila glasbeni festival tako velikega formata.

PET SHOP BOYS LIVE

BONOBO @ ESSENTIAL MIX

DERRICK MAY

ROISIN MURPHY

POLONA KASAL – DANAJA

BAD COPY – E SI MI DOBAR ?