Tags

, , , , , ,

Tivoli je Magnificovo najiskrenješe povabilo.

Na kavo, čaj ali pa kar tako.

Se bosta že zmenila.

Tam bosta zaplesala ob melodiji najbolj romantičnega šlagerja letošnjega leta. Tivoli, posnet v srcu Tivolija, je namreč kot ustvarjen za vsa srca, ki so kdajkoli utripala v ritmu tega slovitega parka. Če potemtakem sodimo po večplastnosti naslovne skladbe, bo prihajajoči istoimenski album Magnificov najbolj izpovedni manifest do zdaj, saj že singl odlikuje popolno sozvočje preteklosti in sedanjosti. Nenazadnje gre za eno najbolj uglašenih posvetil parku Tivoli ter posledično tudi vsem zgodbam, ki se vsakodnevno odvijajo v njem. S scenarijem ali brez. Magnifico nam tako ponuja osvežujočo mešanico retro hrepenenja ter mladostne naivnosti in jih začini z neizprosno samorefleksijo zrelega karakterja.

Prav to prepletanje idealiziranih spominov ter bolj ali manj krute realnosti bo osrednja rdeča nit celotnega albuma, ki se brez težav uvršča med šlagerske vrhunce. Gre za avtohotno zvrst
s pedigrejem, ki je nezamenljivo zaznamovala glasbeno ubranost Balkana, njene blagodejne melodije pa so razvejane po celotnem osrčju Evrope. In ker je z njimi neločljivo povezan tudi Magnifico, je bil prihajajoči album prav tako ustvarjen po zimzelenih receptih šlagerske kulinarike.

Magnifico-Press-03

MAGNIFICO – TIVOLI