Tags

, , , , ,

­ Murat & Jose sta se čez poletje podružila s producentom in DJ­em JAMirkom in nastal je posnetek »Nekineki«. Medtem ko sta Murat in Jose odgovorna za tekstovni del pesmi, je JAMirko v celoti pripravil glasbeno podlago in aranžma. Trojica je sodelovanje pospešila po skupnem nastopu na Izštekanih 10 v Kinu Šiška lansko leto, sledila pa je tudi koncertna izvedba izštenkanega repertoarja pri Juretu Longyki letos na Valu 202. Novoizdana skladba je zanimiv korak v razvoju domačega raperskega dvojca, predvsem pri bolj novodobnem hip­hop, trap in bass zvoku, ki ga je zakuhal JAMirko.

Nekineki je dobro ogledalo počutja; nek popolni nesmisel, ki v enostavnih besedah tvori skoraj smiselno celoto«, z nasmehom pokomentira trojica ustvarjalcev. »Je zanimiv moment v našem sodelovanju. Zdi se mi, da je dovolj neki’, da zabava, hkrati pa dovolj neki‘, da je svež, kredibilen in aktualen. Mogoče po temu poskusu pride še kaj, na sceni je vedno več prostora, ki ga je potrebno zapolniti«, doda JAMirko. Vplivi bassa in v zadnjem obdobju trapa so pri JAMirku očitni, čeprav jih neverjetno dobro prilagodi svojemu značilnemu zvoku, od efektov iz videoigric do drum’n’bass elementov. Zaradi pozitivnih odzivov se je z Muratom in Joseom odločil za obuditev sodelovanja in neobremenjenega ustvarjanja.

S tokratnim singlom se JAMirko, Murat in Jose sproščeno podajajo v bistroumne nesmisle, od vsakega izmed njih pa zagotovo lahko v kratkoročni prihodnosti pričakujemo še kaj novega.

MURAT & JOSE: Facebook, Soundcloud

JAMIRKO: Facebook, Soundcloud

NEKINEKI

Murat & Jose je ljubljanski raperski duo, ki polaga temelje urbane scene že več kot deset let. Jose slovi tudi kot igralec v številnih  slovenskih gledališčih. Murat je nesporno eden najboljših slovenskih beat-boxerjev. Jezično-glasbene poti sta združila pred več kot desetletjem in pol, močno povezana s takratnim RADYOYO DJs kolektivom, ki je skrbel za glasbeno integriteto dvojca. Ravno zato tudi dandanes dvojec spremlja JAMirko, dobro znani producent, DJ in glasbenik, ki nudi DJ ter glasbeno-režijsko podporo na vsakem njunem podvigu.

MURAT & JOSE X JAMIRKO – NEKINEKI