Tags

,

Skupina Big Foot Mama letos praznuje častitljivih 25 let delovanja! Gre za zavidljivo dobo med glasbenimi izvajalci na Slovenskem, v kateri se je nabralo 7 studjskih albumov, 23 radijskih singlov, 19 videospotov, celovečerni dokumentarni film Tist’ dan v tednu, prek 1000 koncertov, v vsem tem času pa so Bigfooti ostali ena najpopularnejših domačih glasbenih skupin! Praznovanje obletnice, naslovljeno LET 25, se je začelo v soboto, 30. maja, z ekskluzivnim klubskim koncertom v Berlinu – mestu snemanja zadnjega albuma Izhod. Tam so fantje obelodanili svoje načrte za praznovanje, ki bo potekalo vse do jeseni.

 JUBILEJNI DVOJNI GREATEST HITS

 Big Foot Mama bo častitljivo obletnico, kot se to za jubilej spodobi, obeležila z dvojno zbirko največjih uspešnic 1990-2015, ki bo izšla pri Nika Records in med katerimi ne bodo manjkale zimzelene skladbe, kot so Nisem več s tabo, Led s severa, Oklep, Črn tulipan, Neki sladkega, Rola se, Užitek na replay, Mala nimfomanka, Nor sigurno ne, Garbič …

 LET 25, ARENA STOŽICE – 2. OKTOBRA!

Višek pa bo praznovanje Let 25 doseglo 2. oktobra z velikim koncertom v ljubljanski ARENI STOŽICE, kjer se bodo Bigfootom pridružili številni glasbeni prijatelji, ki so v vseh teh letih z njimi sodelovali v takšni ali drugačni obliki.

Gosti na koncertu:

PETER LOVŠIN & VITEZI OBLOŽENE MIZE
FANTJE S PRAPROTNA
GUŠTI
NEISHA
DAVOR KLARIČ
IRENA PREDA
KLEMEN KOTAR & BRASCI
NINA KAY
SLAVIŠA STOJANOVIĆ, MATEJ MRŠNIK, SLAVEN KALEBIĆ
MARTIN JANEŽIČ – BUCO
ROK GERBEC
PRVA POSTAVA BIG FOOT MAME 1990
TOMI M., TOKAC, MAROLT, TONČ&DIMEK

Vstopnice so na voljo via Eventim.

BIG FOOT MAMA – TIST DAN V TEDNU (Dokumentarni film o skupini Big Foot Mama)

big foot mama

BIG FOOT MAMA – NOVA PRAVILA (1995) 

Nova pravila je debitantski album skupine BIG FOOT MAMA. Material je skupina v živo, v pičlih petnajstih urah posnela v studiu Kif Kif s tonskim mojstrom Žaretom Pakom.

BIG FOOT MAMA – KAJ SE DOGAJA ? (1997)

Kaj se dogaja? je drugi album skupine BIG FOOT MAMA. Material je skupina s tonskim mojstrom Žaretom Pakom posnela v studiu Kif Kif, v juniju in juliju leta 1997.