Tags

, , , , , , , , ,

Bass Pass blog praznuje tretji rojstni dan! Seveda v družbi legendarnega Dub Lab-a (ki letos praznuje okroglo deseto obletnico!)

Blog baziran v Ljubljani in v Londonu vam prinasa novičke z bass glasbene scene in predvsem video ter foto reportaže z najbolj bassy eventov. Tokrat pa vam bodo postregli z rojstnodnevnim eventom, ki bo še posebej .. well.. bass-y!

bass
Iz UK-ja so zvabili DJko slovaških korenin, ki je svojo kariero trdno usidrala v Londonu: DJ SLAUKA rola vinile že dobrih 10 let, ko je začela s svojo kariero v Londonu. Njena selekcija se vrti okoli ambientalne elektronike, hip hop-a, dub reggae-ja, steppas, UK bass-a, dubstepa, grima in jungla. Ljubezen do dubby dubstepa jo je pripeljala do vloge ene od ustanoviteljic Blackcat Soundsystem-a, kulturne združbe iz East Londona, natančneje Hackneyja. DJ Slauka že leta organizira mesečne evente pod imeni Melotronic in Dubratz, kamor pripelje široki spekter gostov. Bila je gostja na različnih radijskih oddajah po Londonu, in na mnogih festivalih; Bloc, Glade, Just Chill, Uprising. Kot največje vplive na njeno selekcijo DJ Slauka šteje Malo (DeepMedi) in Kromestara (NebulaMusic), in pa Kahn in Commodo, iz bolj svežih dubstep vod. Njen pozitivni vibe jo je popeljal po Evropi, kjer je bila gostja v Španiji, Italiji, Franciji, Bolgariji, Madžarski, Litvi in seveda njeni rodni Slovaški – tokrat pa se veseli svojega prvega nastopa v Sloveniji.

Domači support sestavljajo prijatelji Bass Pass-a: DOT (ReadWrite Music) in BANCHO (Radio Študent) in DubDiggerz (Bass Warz).

DOT a.k.a. Natasha Musevic je ena izmed predstavnic ženskih dubstep producentk, poleg tega pa vodi tudi svojo glasbeno založbo in DJja. Je pionirka na ženski dubstep sceni, s Subeeno a.k.a. Sabino Piamenovo sta od leta 2007 skupaj vodili v Londonu bazirano založbo Immigrant Recordings. DOT je svojo glasbeno pot začela pri petih letih, ko je zaćela obiskovati šolo igranja klavirja. Pot jo je vodila k petju, njeno prvo sodelovanje je bilo z Ali En-om/Dalaj Eegol-om in s Srečno Mladino. Kmalu je začela producirati svoje ritme, zaljubila pa se je v drum and bass, zvok iz Londona.V iskanju svežih zvokov se je pri osemnajstih preselila v London in se kmalu znašla na DMZ in FWD>> večerih, kar je spremenilo njeno življenje. Ko je nato dobila štipendijo Ministrstva za kulturo, ji je to omogočilo, da je lahko ostala v Londonu in začela s študijem na SAE institute, katerega je tudi uspešno zaključila leta 2008. Med njenim bivanjem v Londonu je med drugim oder delila z Dj-ji kot so Benga, D1, N-Type, Headhunter, Reso, Elemental, … njene komade so že takrat vrteli Mary Anne Hobbs, Kutz, Ramadanman, L.D, Chef,…

BANCHO je začel kot selektor v nekdanjem ljubljanskem reggae kruju Ras Abougalum. Sedaj svojo ljubezen do glasbe in vinilov izraža na Radiu Študent, kjer vsak ponedeljek skupaj s Pierom iz ekipe Roots in Session ustvarjata oddajo Riddim Operator, ki se vrti okoli jamajških ritmov.

DubDiggerz je slovenski dubstep duo, ki ga sestavljata Mark Wild in Daniel Greenx. Z nastopi sta začela 2011, njune DJ sete lahko slišite predvsem po ljubljanskem klubovju; K4, Channel Zero, F club, ZOO, zasledili pa ste jih lahko tudi na letošnjem Seasplash festivalu. DubDiggerz v svoje sete vključujeta predvsem trše dubstep/grime zvoke, pomešane z različnimi žanri elektronske glasbe. Vsake dve sredi v mesecu gostita internetno radijsko oddajo imenovano BassWarz. Daniel Greenx, polovica dua, je sicer tudi eden bolj znanih novih slovenskih techno/tech-house producentov, ki izdaja na priznanih založbah kot so Starlight Unlimited, Neptuun City in Dirty Deluxe. Njegove remixe lahko zasledite tudi na Beatport-ovih lestvicah. Mark Wild je v glasbenih krogih poznan tudi kot uveljavljeni grafični oblikovalec in VJ, ustvarja pa pod svojo znamko M7 Grafiks. Daniel in Mark sta se preko skupnih hobijev in zanimanja za raznovrstno glasbo in umetnost ter predvsem ljubezni do heavy bass glasbe združila v DubDiggerz, sinonim za njun DJ performace, ki je vedno poln presenečenj in predvsem težkih beatov.