Tags

, , , , ,

Eden glavnih protagonistov chicaške scene in vodja več zasedb proslavlja svoj jubilej s številnimi koncerti in izdajami albumov.

Robova elektroakustična paleta, v kateri se kornet dopolnjuje z računalniškim programiranjem, elektroniko in različnimi klaviaturami, se izmika preprostim opredelitvam.

Potem ko se je Mazurek po daljšem bivanju v brazilskem São Paulu vrnil v Chicago, danes vodi lastne bende in piše avtorske skladbe za različne zasedbe, kot so Chicago Underground Duo, Exploding Star Orchestra, São Paulo Underground, Pharoah & The Underground (featuring Pharoah Sanders) in nedavno Black Cube SP.

Rob Mazurek, ki ga je vodilna italijanska revija Musica Jazz! izbrala za glasbenika leta, se je nedavno pojavil na naslovnici revije The Wire. Kot glasbenik v večnem pogonu neprestano gostuje po svetu ter velja za enega najbolj drznih in iskanih

Zasedba, ki bo nastopila v Ljubljani: Rob Mazurek, skladbe, kornet, elektronika; Mauricio Takara, kitara cavaquinho, tolkala, elektronika; Guilherme Granado, klaviature, vzorčnik, sintetizator, glas; Thomas Rohrer, gosli rabeca, sopranski saksofon

rob mazurek

ROB MAZUREK & BLACK CUBE SP – RETURN THE TIDES: ASCENSION SUITE & HOLY GHOST (Lp)

ROB MAZUREK & BLACK CUBE SP v živo

ROB MAZUREK / EXPLODING STAR ORCHESTRA – THE ARC OF SLAVERY #72

ROB MAZUREK / SAO PAOLO UNDERGROUND