Tags

, , , , , , , , ,

LineUp
VELIKI:
RONI SIZE & DYNAMITE MC
Kodin (EatBrain,CRO)
Danaja
Lunic

MALI:
Roots In Session
Reggaemylitis Sound
LionShine

Karte:EarlyBird prvih 100 vstopnic je na voljo v Centralni Postaji: 10 EUR

roni size

Roni Size je ena največjih legend v jungle in drum and bass glasbi in eden glavnih krivcev za razmah hitrih ritmov po otoku in širše.Roni je začel že v začetku 90 ko se je jungle, katerega izvor je reggae, šele dobro rojeval.

Kot mnogi navdušenci nad novimi zvoki se je najprej potikal po londonskih ilegalnih rejvih, že kmalu pa sta skupaj s Krustom začela izdajati prve komade in osnujeta Full Cycle založbo. Ko sta se pridružila še Suv in Die, s katerim je štartal še eno velikanko V-Recordings, so skupaj z Dynamite MCjem ustanovili Reprazent, ki ga je Roni zelo uspešno spet obudil lansko leto. Reprazent so izdali kultni album New Forms, ki je bil deležen tudi nagrade Mercury, nekaj let kasneje pa še album In the Mode. Skupaj z Die-em in vokalistko Leonie Laws, je bil avtor še enega odličnega projekta BreakBeat Era.

V sodelonaju z vokalistko Tali je nastal album Touching Down, ki ga je pred 12 leti predstavil tudi v K4. K V-Recordings se je vrnil z albumom Return to V, po tem pa je šele 2008 prvič obudil Reprazent in ponovno izadal New Forms. Po tem uspešnem comebacku se je začel snovati nov izdelek, ki pa bo luč zagledal šele ta mesec in sicer v obliki Live albuma. Tokrat z njim prihaja legendarni Dynamite MC, ki ga tako ali drugače spremlja že kar 20 let. Tudi on je sodeloval z mnogimi velikani kot so Andy C, Zinc, HighContrast, Netsky in drugimi.

RONI SIZE @ ESSENTIAL MIX

RONI SIZE – BROWN PAPER BAG

RONI SIZE – POWER

RONI SIZE – IT’S A JAZZ THING

RONI SIZE – HEROES