Tags

, , , , , ,

Klubski festival mnogoterih žanrov, ki se bo v začetku februarja odvijal na osmih ljubljanskih prizoriščih, z novim letom nadaljuje svojo zgodbo. V treh dneh bo Ljubljana gostila prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav. Pa ne zaradi številk. MENT se osredotoča na nove glasbene sile, kjerkoli že so. Na dobre bende in producente, naj gre za sibirski rokenrol, beloruski post-punk, estonski folk, hrvaško psihedelijo, srbsko americano, avstrijski elektro pop ali pa slovenski nojz. “Evropskost”  festivala bodo v 2016 začinili trije varovanci poznane ameriške založbe Ghostly International.

FESTIVALSKE LOKACIJE: KINO ŠIŠKA, AKC METELKOVA MESTO(GALA HALA, CH0,MENZA PRI KORITU, GROMKA), KINODVOR, KAVARNA SEM, STARA MESTNA ELEKTRARNA

Vstopnice so že na voljo via EVENTIM.

MENT LJUBLJANA: Uradna stran, Facebook, FB dogodek

ment

Ogrevanje na MENT Ljubljana z dvema zasedbama, ki sta nastopili na prvi ediciji bo 21.1. v Kino Šiška

MANU DELAGO HANDMADE

ALL STRINGS DETACHED

Vstopnina: predprodaja 10 EUR, na dan 12 EUR, 8 EUR za d-š-u, brezplačen vstop za imetnike festivalskih vstopnic MENT Ljubljana (ob rezervaciji na manage@ment.si – naslov: MANU REZERVACIJA + ime in priimek)

MANU DELAGO HANDMADE

Manu je mojster hanga in bobnar famozne Björk. Sodeloval je z zasedbo The Cinematic Orchestra, z Anoushko Shankar, pa tudi z londonskim simfoničnim orkestrom. Je avstrijec, živeč v Londonu, ki igra v bendu najbolj znane islandske glasbenice in solo plošče izdaja za eno najbolj cenjenih neodvisnih založb Tru Thoughts.

Ko je pred osmimi leti na splet prenesel prvi video njegovih vragolij s hangom, si ni mislil, da bo toliko let pozneje posnetek štel nekaj milijonov ogledov, še manj, da bo sam preživel instrument. Hanga namreč ne izdelujejo več, je pa ta še vedno Manujeva glavna inspiracija. Okoli njegovega zvoka razvija svoj projekt, ki je aprila povil aktualni album Silver Kobalt – ambiciozen izdelek, na katerem se srečajo različni svetovi – od popa do avantgarde, od elektronike do ambientale. Kljub temu, da gre za gonilno silo zasedbe, nikakor ne gre zanemariti učinka ostalih članov, predvsem pevke, klaviaturistke in violinistke Ise Kurz. Kljub vsem referencam ne gre za šov spretnosti, temveč za avtorsko elektro-akustično potovanje s preverjeno odličnim živim nastopom.

ment

MANU DELAGO  – A LONG WAY

MANU DELAGO FEAT. ISA KURZ – DISGUNSTIGLY BEAUTIFUL

MANU DELAGO – BIGGER THEN HOME

ALL STRINGS DETACHED

Vesna Godler in Jana Beltran sta dva glasova ene zgodbe. Instrumentalni minimalizem kitare in basa ali pa topega bobna je ambient krhkih, temačnih, predvsem pa ekspresivnih skladb. Prepletajoča med seboj precej različna vokala stojita sama zase, ko udarita skupaj pa znata v živo postaviti pokonci vse kocine v dvorani. Glasba All Strings Detached je intimen blues odnosov, zapisan tudi na studijskem prvencu Heavy Rain (ZARŠ, 2014). Za damskim tandemom je obilica nastopov doma, pa tudi v tujini, septembra sta se Izštekali, vmes pa že pripravljata material za nov album – nekaj ga bomo slišali tudi na koncertu.

MENT

ALL STRINGS DETACHED – HEAVY RAIN (Lp)

ALL STRINGS DETACHED – NICK CAVE

ALL STRINGS DETACHED – IF YOU