Tags

, , , , , , , , ,

Klubski festival mnogoterih žanrov, ki se bo v začetku februarja odvijal na osmih ljubljanskih prizoriščih, z novim letom nadaljuje svojo zgodbo. V treh dneh bo Ljubljana gostila prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav. Pa ne zaradi številk. MENT se osredotoča na nove glasbene sile, kjerkoli že so. Na dobre bende in producente, naj gre za sibirski rokenrol, beloruski post-punk, estonski folk, hrvaško psihedelijo, srbsko americano, avstrijski elektro pop ali pa slovenski nojz. “Evropskost”  festivala bodo v 2016 začinili trije varovanci poznane ameriške založbe Ghostly International.

V okviru festivala se bo odvila tudi mednarodna glasbena konferenca posvečena mreženju, izobraževanju in odpiranju pogledov na raznovrstne tematike glasbenega posla, ustvarjanja in izmenjav.

Letos se bo festival dogajal med 3.2. – 6.2. 2016.

FESTIVALSKE LOKACIJE: KINO ŠIŠKA, AKC METELKOVA MESTO(GALA HALA, CH0,MENZA PRI KORITU, GROMKA), KINODVOR, KAVARNA SEM, STARA MESTNA ELEKTRARNA

Vstopnice so že na voljo via EVENTIM.

MENT LJUBLJANA: Uradna stran, Facebook, FB dogodek

ment

Spoznajte nove MENT headlinerje! To so ABOP, živi džuboks elektra, breakbeata, tehna in drum’n’bassa, nepotešeni vrelec energije v podobi srbskih Repetitor ter mladi, migajoči in zapeljivi danski punk-rockerji Yung. To so tudi francoski Ropoporose, neprebojen in blazno talentiran indie rock tandem, Mustelide, elektronska princesa Belorusije, slovenski skladatelj in producent Bowrain, Ana Ćurčin, ena najobetavnejših izvajalk rastoče kantavtorske scene v regiji ter čutni, hipnotični in hrustljavi Beissoul & Einius. Tu so še The Canyon Observer, domača pošast sludga in post-metala, Sassja, prikupna in energična raperka iz Tuzle, italijanski indie-rockerji Any Other, indie bluzer Bebè na volè in elektronsko-rockovska petarda Karmakoma. Februarja ne gre zamuditi tudi divjega rokenrola latvijskih The Big Bluff, utrganih in Prismojenih Profesorjev Bluesa in poljskega avandgardnega popa kantavtorice Cosovel, ki si je ime nadela po našem pesniku!

V okviru festivala se bo odvila mednarodna glasbena konferenca posvečena mreženju, izobraževanju ter izmenjavi izkušenj in krepitvi znanj s področij glasbenega menedžmenta, agenture, koncertne organizacije, založništva, medijev in drugih podpornih mehanizmov glasbene scene. Jeff Owens, manager Ghostly International, bo prikazal, kako pri tej kultni njujorški založbi prepletajo glasbeno kreativo z vizualno. Na MENTu bodo še Simon Wheeler, vodja digitalnega oddelka pri Beggars Group (XL Recordings, Matador, 4AD in Rough Trade), ki skrbi, da ohranjajo prednost tudi na področju novih tehnologij, Jake Beaumont-Nesbitt, svetovalec pri IMMF – mednarodnem forumu glasbenih managerjev (International Music Managers Forum), Dartsya Tarkovska, ustanoviteljica ukrajinske digitalne agencije Soundbuzz ter András Bodrogi, mojster za YouTube skrivnosti. V Ljubljani bodo februarja svoje misli delili še predstavniki booking agencijCharmenko, Paper & Iron, Toutpartout, Belmont Bookings in Ink Music, festivalovPohoda iz Slovaške, Tallinn Music Week iz Estonije, Le Guess Who? z Nizozemske, Taksirat iz Makedonije in domače Druge Godbe, založb I Love You Records iz Latvije, nemško-slovenske Glitterbeat, ameriške Ghostly International in slovenske Moonlee Records ter mnogi drugi. Na festivalu bodo svoje delovanje predstavile tudi glasbene »export« pisarne – iz Estonije, Poljske, Finske in Avstrije.

21.1. se bo v Kino Šiška zgodil preMENT dogodek.

ment

MENT LJUBLJANA 2015