Tags

, , , , , , , , , , , ,

5.2. bo v klubu K4 tradicionalni poklon velikanu reggae glasbe Robert Nesta Marleyju, reggae, roots, dancehall, new roots, traphall, drum’n’bass, jungle and more!

6. februarja 1945 se je rodil neustavljivi borec za svobodo Robert Nesta Marley, ki je s svojo energijo in pristopom obnorel poslušalce po celem svetu. Oče sedmih otrok, velik oboževalec in igralec nogometa, je v svoji karieri prodal več kot 75 milijonov izvodov nosilcev zvoka po celem svetu. Navdihnil je posameznike, množice, organizacije, voditelje … V človeških srcih ne bo nikoli pozabljen.

bob marley

Line-Up za SOUL REBEL IV:
Dr. Bancho (RiddimOperator Oddaja)

Je eden izmed soustvarjalcev edine reggae FM radijske oddaje v Sloveniji, gre za Riddim Operator na Radiu Študent. Poleg tega pa je tudi eden redkih selektorjev v Sloveniji, ki se strogo drži svoje roots-dub selekcije. Nastopa izključno z vinili.

Erma (Vibe Department Official)

Erma, se je že v prejšnjem tisočletju zadrževal na plesiščih elektronske glasbe, na začetku gimnazije se je klubu K4 seznanil z junglom. Poleg le-tega, se mu je v srce najbolj vsidral še drum’n’bass, hkrati pa je to pomenilo tudi raziskovanje korenin, reggae glasbe ter ostalih derivatov omenjene kulture. Svojo kariero je začel kot MC EMRA, nato pa je nadaljeval kot DJ. Skupaj z drugimi DJji, glasbeniki in vizualnimi umetniki iz Škofjeloškega konca so se povezali kolektiv Vibe Department, ki sedaj deluje že osmo leto. Erma je vrtel po vsej Sloveniji in tudi v tujini, med drugim ob imenih kot so Afrodite, Jay Magic, Alix Perez, zadnji dve leti pa se poleg »Djanja«, večinoma posveča organizaciji DNB dogodkov, med njimi tudi Drum and bass Konference.

Ras Levi Sound (Strictly Roots and Culture)

Je rastafarijanec italijansko-kongovskega porekla, ki sicer že vrsto let živi v Ljubljani. V reggae glasbi se je našel v poznih 80.-ih, potem ko si je ogledal videokaseto o Bobu Marleyu. Od takrat naprej zbira in vrti roots reggae glasbo in tako širi jezik ljubezni, spoštovanja in enotnosti. Roots reggae glasba namreč odraža sporočilo in kulturo, s katero se Ras Levi identificira. Skozi vsa ta leta njegova ljubezen do roots reggae glasbe raste in je močnejša vsak dan – kot pravi sam, je na misiji izobraževanja preko glasbenih vibracij.

RootsInSession Sound

Letos obeležujejo jubilejno, 15. obletnico delovanja. Reggae entuziasta Pier in Fu. Ljubljanski producentski DJ duo od ranih let raziskuje zgodovino ritmov in išče korenine sodobnega zvoka ter z enakim entuziazmom kot takrat glasbo predstavlja s pomočjo vinilnih plošč in gramofonov. Na playlisti Roots In Session Sounda tako kraljujejo reggae, dub, new roots, dancehall, hip hop, jungle, drum’n’bass, dubstep itn. Sicer pa je RIS Sound edini slovenski soundsystem, ki je s kontinuiteto in v maniri “stare šole” svojo publiko vzgojil s pomočo ti. mikstejpov.
V kombinaciji reggae ritmov in globokih bass linij sta Pier in Fu našla svoj prepoznaven zvok, na katerega so v zadnjih letih postale pozorne predvsem tuje založbe, med njimi V RECORDINGS, BadMood Recorings, BPM/Balkanbreaks, Interchill Records itd.