Tags

, , , ,

Naslednji celovečerni koncert Murat & Jose pripravljata v povsem novem okviru – Izštekani prvič izven studia Vala 202 – v ljubljanskem SiTi Teatru BTC. V januarju, natančneje 28. 1. 2016 bo situacija obrnjena, voditelj in avtor kultne oddaje Izštekani Jure Longyka bo njun gost. Poleg izštekanih verzij komadov iz obeh dosedanjih albumov, bosta predstavila tudi svoj single “Tko k vdih” ter novi videospot za komad “Nekineki”.

MURAT & JOSE sta nastopila na Izštekanih 10 že decembra 2014 in nato januarja nadaljevala s celovečernim izštekanim nastopom v studiu Vala 202. Glasbeno vodstvo je bilo vselej v rokah JAMirka, ki je zbral posebno zasedbo glasbenikov, pridružil se je Špecialni godalkarski orkester, izštekavanje pa je šlo v najrazličnejše smeri. V Kinu Šiška sta decembra 2015 na Izštekanih 10 šla še dlje in v akustični različici predstavila najnovejše komade.

JAMirko bdi tudi nad izštekavanjem približno ducata skladb, ki se nam obetajo. Načinov bo, pravijo, več. Od udeležbe Špecialnega godalkarskega orkestra do a capelle, od vnovične udeležbe glasbene ekipe Jake Birse do takoimenovane “žepne glasbe”, ki jo omogočajo programi in zvočne knjižnice, naložene v vse bolj zmogljivih elektronskih napravicah, ki jih nosimo v žepih. Murat & Jose obljubljata, da bo izbor skladb nenavaden, marsikatero znano znata razgraditi do nerazpoznavnosti. Poslastica, ki je ne gre preslišati”  o koncertnem programu navede Longyka.

Zasedba Izštekani:

Murat – vokal in beatbox

Jose – vokal

Jure Longyka – gost, gostitelj

JAMirko – gramofoni, pocket music elektronika, bobni

Igor Vićentić – klavir, fender Rhodes, klaviature

Žiga Šercer – tolkala

Vanja Dizdarević – kontrabas

Simon Pintar – kitara

Jaka Birsa – saksofon

Gašper Selko – trobenta

Tine Plahutnik – pozavna

Tomy Ferkaš – pozavna

Špecialni godalkarski orkester pod vodstvom Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek

Posebni gosti:

Irena Yebuah Tiran – vokal

Leticia Slapnik Yebuah – vokal

Pliš

Janez Bončina Benč – vokal

MURAT & JOSE: Facebook, Soundcloud

JAMirko: Facebook, Soundcloud

Sititeater_plakat

MURAT & JOSE – NEKINEKI

MURAT & JOSE – ZDEJ VEM

MURAT & JOSE – KR NEKI @ IZŠTEKANIH 10 @ KINO ŠIŠKA

MURAT & JOSE FEAT. BENČ – NAZAJ

MURAT & JOSE – OD LJUDI ZA LJUDI