Tags

, , , , , , , , , ,

Jardier so: Alex Raztresen – vokal, kitara, Andrej Zavašnik – bobni, Jure Pohleven – sintetizator, kitara, Dejan Slak – bas, Borut Perše– kitara.

Jardier so se širši javnosti prvič predstavili lani. Z dvema skladbama so se udeležili razpisa Vala 202. Člani žirije so izbrali skladbo Pieces in jo uvrstili na kompilacijo Val 014 – Imamo dobro glasbo.

Jardier so koncertirali tudi na največjih prizoriščih v regiji, in sicer festivalih INmusic (Zagreb) in Flow (Ljubljana), v Kinu Šiška kot predskupina angleškemu dvojcu The KVB ter drugod po Sloveniji.
Prvenec je nastajal zadnja tri leta v sodelovanju z uveljavljenim glasbenim producentom Zedom, ki je v svoji karieri delal s številnim tujimi in domačimi glasbeniki, kot so Kent, The Exploited, Millionaire, Melodrom in drugimi.

Jardier je dinamičen ter organsko zveneč band, katerega glasba delno vleče navdih iz folk glasbe, obenem pa se nagiba k močnejšim ritmom. V ospredju je izrazit vokal pevca, podprt s sintetizatorskimi ter prostorskimi zvoki kitare.

Konec leta 2015 so izdali svoj istoimenski prvenec, ki ga lahko brez dvema označimo na domači prvenec leta.

Marca in aprila bodo dejavni na koncertnih odrih skupaj z Danielom VezojoLINK

JARDIER: Domača stranFacebook, Soundcloud, YouTube

jardier

Foto: Anže Vrabl

JARDIER – CORE

JARDIER – SAILOR

JARDIER – TENSION

TOLE PA JE NJIHOVA TOP5KA

DANIEL VEZOJA FEAT. JOANNA MARIE – I HOPE THE WIND KNOWS

THOM YORKE – THE MOTHER LOAD

GEORGE HARISSON – BEHIND THAT LOCKED DOOR

PORTIESHEAD – MACHINE GUN

DAWES – THINGS HAPPEN