Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Festival Druga godba je s svojo 30-letno zgodovino eden najpomembnejših festivalov osrednje Evrope, ki predstavlja glasbe sveta. S svojim konceptom, novimi pristopi in »odkrivanjem« neznanih glasbenih vsebin in geografskih teritorijev je edinstven v tem kulturnem prostoru.

Kot dokaz za uspešno delo je festival Druga godba v letu 2006 prejel Župančičevo nagrado za konceptualno izvirno festivalsko zamisel, ki že več kot dve desetletji seznanja in navdušuje z živo umetniško ustvarjalnostjo na področju etno in folk glasbe, nove urbane glasbe, fuzije etna in modernih glasbenih pristopov z vsega sveta.

Maja 2008 je Druga godba poleg Slovenske turistične organizacije sodelovala na promociji Slovenije v ZDA. V sodelovanju z National GeographicomTravelerjem sta bila izvedena tudi dva posebna glasbena dogodka – prvi v legendarnem jazz Joe’s Pubu, kjer sta nastopili skupini Godalika z gosti ter Fake Orchestra. Na drugem koncertnem večeru v Town Hallu pa so se predstavili Laibach, Bratko Bibič in Guy Klucevsek, Vasko Atanasovski ter Marc Ribot & Greg Cohen, Brina, Zlatko Kaučič, Silence ter Katalena.

Ves čas od nastanka festivala leta 1984 dalje se programska raven festivala dviguje, išče nove pristope in odkriva neznane glasbene vsebine in geografske teritorije. Festival Druga godba vsem obiskovalcem omogoča vpogled v glasbeno tradicijo in kulturo raznih narodov in tako prispeva pomemben delež festivalskega dogajanja v prestolnici.

Predprodaja vstopnic do 25. maja:
festivalska vstopnica 39 EUR
dnevna vstopnica četrtek 29 EUR
dnevna vstopnica petek 27 EUR
dnevna vstopnica sobota: ‘vroče vstopnice’ na voljo samo na dan koncerta

Vstopnice so na voljo via EVENTIM

DRUGA GODBA: Uradna stran, Facebook

drugagodba

FESTIVALSKA PRIZORIŠČA: Kino Šiška, Menza pri koritu, Gala Hala, CH0, Klub Gromka, Klub Cankarjevega doma, Stara Mestna elektrarna.

PROGRAM 32. FESTIVALA DRUGA GODBA

ČETRTEK 26.5:
21:00 St Germain, Kino Šiška
23:00 Katja Šulc »Kamljisajlan«, Menza pri koritu

petek, 27. maj:
19:00 Saul Williams, Kino Šiška
20:30 Nneka, Kino Šiška
22:00 Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Kino Šiška
23:30 uKanDanZ, Gala hala
00:15 Orkesta Mendoza, Menza pri koritu
01:00 The Comet is Coming, Chanel ZerO
od 23:00 Afroville, Klub Gromka

sobota, 28. maj:
14:30 Dinovski-Schuberth, Klub Cankarjevega doma
16:00 tAman, Klub Cankarjevega doma
19:30 Dom La Nena, Klub Cankarjevega doma
od 22:00 DJ intro in Magnetic Ensemble, Stara mestna elektrarna — Elektro Ljubljana