Tags

, , , , , ,

Predzadnji koncert novega abonmajskega koncertnega cikla BigBand@SiTi, ki bo v petek, 22. aprila, ob 20. uri, bo združil edinstveno Jadranko Juras, nacionalni jazzovski orkester, dirigenta in aranžarja Tadeja Tomšiča ter Jadrankinega gosta, pianista in skladatelja Milana Stanisavljevića.

Na koncertu bo Jadranka predstavila svojo novo zgoščenko, ki bo izšla v teh dneh, z naslovom Paris Honey, na kateri je zbrala njej pomebne jazz standarde. Poslušalcem bo zapela tudi svoje uspešnice s prejšnjih dveh albumov Anima in Sakura, tokrat v priredbi za big band.

Jadranka Juras je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Med samim študijem in po končanem študiju je posnela dve samostojni zgoščenki Anima in Sakura, kateri sta bili med slovenskim poslušalstvom in na radijskih valovih zelo dobro sprejeti (album Anima je bil med drugim razglašen tudi za album leta). Je redna gostja na številnih koncertih in ploščah slovenskih glasbenikov (Laibach, Šukar, Alenka Godec, Dominik Bagola – Balladero, Robert Jukič, Rok Golob, Zlatko itd.). V letošnjem letu je posnela svojo novo zgoščenko z naslovom “Paris honey”, tokrat z jazzovsko glasbo. Na zgoščenki se nahaja deset pesmi od katerih je devet jazzovskih klasikov katere je aranžiral pianist Milan Stanisavljević, ter ena avtorska pesem, katero je Jadranka napisala za instrumentalni trio. Poleg osnovnega tria, so na albumu prispevali svojo glasbo tudi gostje – Primož Grašič, Lenart Krečič, Igor Matkovič in Anja Burnik. V mesecu oktobru je debitirala v Narodnem gledališču v Ostravi na Češkem in sicer v operni predstavi “Roberto Devereux”, G.Donizettija. Tudi sicer se Jadranka zadnjih sedem let posveča izključno klasični glasbi oziroma opernemu petju.”

O koncertu z nacionalnim jazz orkestrom pravi: “Že zelo dolgo si želim sodelovati z Big Bandom RTV Slovenija, saj sem od nekdaj zelo navdušena nad velikimi orkestri in tudi sicer mi je bil vedno izjemno všeč old school jazz in Big Bandi. Zdi se, da je povabilo prišlo ob pravem času, saj bom letos izdala svojo prvo zgoščenko z jazzovsko glasbo. Zasluga za to gre v celoti mojemu možu, pianistu Milanu Stanisavljeviću, ki me je vseskozi spodbujal, da posnamem tudi jazz. Z Milanom namreč sodelujeva že od samega začetka mojega jazzovskega študija, sodelovala pa sva tudi pri zgoščenki Sakura. Na koncertu bova tako predstavila pesmi, ki sva jih posnela na albumu, gre za jazzovske standarde, ki v meni pustili velik vtis bodisi skozi besedilo ali interpretacijo jazzovskega glasbenika. Poleg teh pesmi pa bo dirigent in aranžer Tadej Tomšič posebej za to priložnost priredil nekaj mojih najbolj znanih pesmi z albuma Anima in Sakura.”

Big Band RTV SLO: Uradna stran, Facebook 

jadranka

JADRANKA JURAS – NEVER LET ME GO

JADRANKA JURAS – THE WAY YOU LOOK TONIGHT

JADRANKA JURAS – KO BI LE VEDEL

JADRANKA JURAS – ČE NE BOMO SAMI

JADRANKA JURAS – ŠE VEDNO VERJAMEM

JADRANKA JURAS  – PODEJ NAPREJ