Tags

, , , , , , , ,

KLUB GROMKA / AKC METELKOVA, LJUBLJANA
četrtek, 12.5.2016
vrata: 20.00, koncert: 20.30 (začnemo točno!)
vstopnina: 7 € (12 € s »Politika« CD/LP)

Moonlee Records in Rdeče zore / Red Dawns s skupnimi močmi napovedujejo pisan koncertni trojček.

GROMKA

BERNAYS PROPAGANDA
Bernays Propaganda je politično angažirana post-punk zasedba iz Makedonije, neumorna koncertna sila, ki brez dlake na jeziku opozarja na družbene krivice že vse od svojih začetkov. Le malokatera zasedba se lahko pohvali s tolikšnim številom koncertov, saj ima zasedba pod pasom več evropskih turnej, ter celo šest-tedensko turnejo po ZDA. V aprilu se odpravljajo na novo enomesečno evropsko turnejo, katere sklepni del bo tudi koncert v Klubu Gromka.

Na promocijskemu koncertu bodo Bernays Propaganda predstavili svoj najnovejši, četrti album “Politika” (Moonlee Records), ki je marsikoga presenetil s svojim svežim zvokom, ki je odraz prenovljene zasedbe. Nov material se tako spogleduje z elektronskim new-wavom v stilu New Order in The Notwist, ki je kitaram odvzel nekaj ostrih robov, skladbam pa po novem tempo narekuje ritem mašina. Pogumna poteza skupine, ki si je za svoj četrti album drznila spremeniti svoj zvok ter s tem razširiti svoj glasbeni izraz. Obeta se nam prava koncertna poslastica, ki je ne gre zamuditi!

ŽEN
Zagrebška avdio-vizualna all-girl senzacija Žen, katere začetki segajo v leto 2009, slovi kot koncertna atrakcija, ki te popelje na barvito popotovanje s postanki na postajah psihadelije, post-rocka, indie rocka in shoegaza!

Žen s svojimi intrigantno prepletenimi inštrumentalnimi in vokalnimi aranžmaji, v povezavi s projekcijami tvori zaokroženo celoto, ki ne skriva svojih pop senzibilnosti in zveni skrajno sveže in dostopno, navkljub podtalni kompleksnosti njenih sestavnih delov. Žen so lansko jesen izdale svoj drugi album “Jantar” za dunajsko queer-feministično založbo Unrecords in francosko Vox Project,
ki žanje odlične odzive. Hkrati pa punce s koncerti po Balkanu in srednji Evropi počasi, a vztrajno širijo krog zvestih fanov.

HOT TEARS
Molly Fischer ustvarja in nastopa pod imenom Hot Tears od leta 2012. Njene skladbe so nalezljive, hipnotične in ambientalne balade, iz katerih vejeta otožnost in ranljiv optimizem. Njen nastop je skromen, a hkrati poln izjemne prezence, saj poleg čudovitega petja in brenkanja na kitaro, istočasno igra tudi na bas boben in kraguljčke.

Na albumu “The Chorus” izdanem v začetku 2014 pri založbi Rumbletowne, jo na violončelu spremlja Erica Freas (RVIVR). Na koncertu bo predstavila tudi nove pesmi, ki bodo jeseni izšle na novem EP-ju.
Molly Fischer je glasbeno aktivna tudi v zasedbi Songs for Moms in kot so-organizatorka Queer Rock Campa v Olympiji, Washinghtonu in Girls Rock Campu v Oaklandu, Kaliforniji.