Tags

, , , , , , , ,

Od 6.6. – 10.6. bo v Kino Šiška potekal mini festival SUPER ŠIŠKA. Od ponedeljka do petka se bo zvrstilo 6 koncertov.

6.6.
ZAKK WYLDE, JARED JAMES NICHOLS at Kino Šiška, 6.6.2016
(organizacija MH koncerti; redna cena 25 €)
7.6.
Indekš lekcija: LIIMA (Tatu Rönkkö + Efterklang / 4AD label)(Komuna, Indekš vstopnica 8 €)7.6.
Garbage
(Katedrala, redna cena 26 €)

8.6.
BIFFY CLYRO
(Katedrala, redna cena 29 €)

9.6.
BATTLES
(Katedrala, redna cena 16 €)

10.6.
MARKO HATLAK BAND
(Katedrala, redna cena 12 EUR)

Naš fokus bo na bandu BIFFY CLYRO. Domača podpora bodo JARDIER.

Natanko en mesec pred izidom težko pričakovanega novega albuma Ellipsis, v Slovenijo premierno prihaja Biffy Clyro, eden najbolj vznemirljivih alter rock bendov tega trenutka! Kot predskupina se bo Biffy Clyro pridružila slovenska indie-folk-rock zasedba Jardier.

Zgodba benda Biffy Clyro je prav toliko romantična, kot je arhetipska. Trije prijatelji iz otroštva, ki prihajajo iz škotske pokrajine Ayrshire, so ustanovili bend, izdali tri albume, ki prekipevajo od predrzne mladostniške razposajenosti, s svojim četrtim alumom – Puzzle iz leta 2007 – ki se je na lestvicah povzpel do drugega mesta, pa se jim je končno resno odprlo. Ko so zaključevali s promocijo svojega petega albuma, Only Revolutions, so bili že čisto prave zvezde, ki jim je uspevalo  nizati velike uspešnice, in to v obdobju, ko so rock bendi komaj kdaj oplazili glasbene lestvice.

Album Opposites iz leta 2011 je trojico katapultiral v povsem nove višave, saj se je takoj povzpel na prvo mesto – in nenadoma so se Biffy Clyro pridružili elitni kategoriji zasedb, ki nizajo razprodane stadione (njihova zadnja razprodana turneja se je zaključila s koncertom presežkov v londonski Areni O2), nastopajo kot headlinerji na festivalih (leta 2013 tako v Readingu, kot Leedsu in tudi na festivalu Big Weekend britanskega Radia 1) in prejemajo vrste nagrad (naj bend po izboru revije NME, naj album po izboru revije Kerrang!).

Za leto 2015 so Biffy Clyro napovedali, da si bodo vzeli prosto. Junija 2014 je frontman Simon Neil v intervjuju za 3FM dejal, da »si bodo naslednje leto privoščili umirjeno leto in se potuhnili, da se ljudje ne bi naveličali ljubkih Biffyjev.« V istem intervjuju je zatrdil, da pripravljajo približno 19 novih pesmi, a se jim zdi prezgodaj, da bi jih igrali na koncertih. Single “Wolves of Winter” so v ponedeljek, 21. marca 2016, na britanskem Radiu 1 ekskluzivno predvajali kot največji hit. Istega dne je Neil ob premiernem predvajanju singla “Wolves of Winter” kot največjega hita na spletnem radiu Beats 1 pod taktirko Zana Lowa najavil, da bo naslov njihovega novega albuma Ellipsis. Izšel naj bi 8. julija 2016, v njihovi spletni trgovini pa je kot posebna izdaja že na voljo v prednaročilu.

biffy

BIFFY CLYRO – WOLFES OF THE WINTER

BIFFY CLYRO – BIBLICAL

BIFFY CLYRO – BUBBLES

BIFFY CLYRO – BBC RADIO 1 SESSION

JARDIER

Jardier je dinamičen in organsko zveneč indie rock bend, katerega glasba delno vleče navdih iz folk glasbe, obenem pa se nagiba k močnejšim ritmom. V ospredju je izrazit vokal pevca, ki je podprt s prostorskimi zvoki kitare in sintetizatorja.

Jardier, ki je sicer relativno mlada zasedba, sestavljajo izkušeni glasbeniki – Alex Raztresen, Andrej Zavašnik, Borut Perše, Dejan Slak in Jure Pohleven, ki prihajajo iz zasedb, kot so Moveknowledgement, Srečna Mladina, BHC.

Skupina trenutno promovira izdajo svojega prvenca Jardier, ki je nastal v sodelovanju s priznanim glasbenim producentom Zedom, ki je v svoji karieri delal s številnim tujimi in domačimi glasbeniki, kot so Kent, The Exploited, Millionaire, Melodrom in drugimi. Poleg treh odmevnih singlov Pieces, Sailor in Core se Jardier ponašajo z obilico koncetnih nastopov, med odmevnejšimi nastop na festivalih MENT in FLOW v Ljubljani ter na zagrebškem festivalu INmusic.

JARDIER TOP5KA – LINK

JARDIER: Domača stranFacebook, Soundcloud, YouTube

jardier

Foto: Anže Vrabl

JARDIER – CORE

JARDIER – IN THE GARDEN

JARDIER – TENSION

JARDIER – SAILOR