Tags

, , , , , , , ,

Festival Urbano Dejanje se po lanskoletni uspešni uveljavitvi vrača na ljubljanske ulice

Med 8. in 14. avgustom bo območje Tobačne lokacija pestrega kulturnega dogajanja: Festival Urbano dejanje (UD) 2016 bo obiskovalcem predstavil urbane subkulture Ljubljane in njihovo glasbo.

Organizatorji festivala Urbano dejanje, kreativni studio Lightbox in klub ZOO, so se za tovrstni podvig odločili, da bi s tem tudi širša javnost lahko spoznala delo nadarjenih posameznikov in skupin, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. „Radi bi pokazali, kaj premore Ljubljana z okolico v smislu prepleta glasbe, umetnosti in športa…“ pravijo organizatorji, ki nameravajo kulturno raznolikost prestolnice predstaviti s pestrim festivalskim dogajanjem. To se bo vsak dan s kulturnimi, športnimi in z umetniškimi aktivnostmi začelo že popoldne.

Obiskovalci bodo v tednu dni lahko obiskali sejem mladih ustvarjalcev, pa tudi bolšjak; delavnice, na katerih se bodo lahko pobližje spoznali z grafitarstvom, gverilskim kvačkanjem, delom DJ-ja, breakdance-om in skejtanjem ter predstavitve odltimerjev, tetovatorjev in brivcev. Zvečer bo na vrtu kluba ZOO sledil glavni nastop glasbenikov, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranje prostore kluba.

Na festivalski oder bodo letos stopili Dan D, Klemen Klemen, Čedahuči in Severa Gjurin, Hamo & Tribute 2 Love, Jardier, Leyya, Bowrain, Lenart Krečič, Ratko Divjak in mnogi drugi izjemni glasbeniki in DJ-ji, vse skupaj pa bo začinjeno z urbano destilarno, kjer se bo možno osvežiti z grenčičnimi zvarki festivalskih barmanov.

URBANO DEJANJE: Facebook, Twitter, Instagram

VSTOPNICE – LINK

URBANO DEJANJE 2015

ud

PROGRAM:

DNEVNI PROGRAM
10.00 do 20.00 – Izvajanje kulturnih aktivnosti.
20.00 do 24.00 – Glavni nastopi in koncerti.
24.00 do 05.00 – Zabava v klubu ZOO.

PON: UD 2016 – Ponedeljek – Krečič, Zanchini, Djakonovski, Divjak / Mihael Hrustelj Trio
TOR: UD 2016 – Torek – Čedahuči in Severa Gjurin / 2B


SRE: UD 2016 – Sreda – Dan D / Jardier


ČET: UD 2016 – Četrtek – Klemen Klemen in gostje / Mrigo & Ghet / Roots In Session


PET: UD 2016 – Petek – Moringa Live / Evident / Jan Nemeček
SOB: UD 2016 – Sobota – Leyya / Bowrain / Memowu
NED: UD 2016 – Nedelja – Hamo & Tribute 2 Love