Tags

, , , ,

Neposredno po nastopu na prestižnem festivalu Lollapalooza bo zvočni vrtinec z afropopom navdahnjenega navala kitarskih strun ob spremljavi hiperaktivne bobnjave občestvu v Šiški predstavil najboljše z albumov Gorilla Manor in letošnjega Hummingbird, s katerim bodo lokalci dokončno zavzeli globalni svet! Mir v dvorani pred njihovim nastopom bo skalila domača zasedba persons from porlock.

Kalifornijski indie rockerji Local Natives so nase opozorili s prvencem Gorilla Manor (2009) ter si nemudoma priborili mesto predskupin Arcade Fire in The National. Latentni folk prizvok njihove zasedbe in prepričljivi živi nastopi so jih pripeljali na odre največjih festivalov po celem svetu. Njihov drugi album Hummingbird je glasbena petrijevka dogajanja v bandu in izven njega. Pesmi so ujete med dihotomijo krhkega in mogočnega, napetega in sproščenega, k čemur je kot sodelavec prispeval tudi Aaron Dessner iz skupine The National. Po nastopu na festivalu Lollapalooza se tako obeta premierni nastop izjemnih Local Natives v Sloveniji na odru Kina Šiška.

LOCAL NATIVES: Uradna stran, Facebook, YouTube

VSTOPNICE: LINK

persons from porlock, ali “nezaželeni gostje”, kot se izraz v literaturi uporablja za tiste, ki nenadoma zmotijo ustvarjalni proces, vidno “motijo” domačo glasbeno sceno vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent.

Mlad ljubljanski četverec je v svoje ustvarjanje vpeljal nalezljivo mešanico opojnih stonerskih surovin in jo nadgradil z ekstraktom rocka poznih šestdesetih, shizofrenim popom in nekaterimi improvizatorskimi elementi. S sanjavim vokalom marsikoga spravijo v poseben trans, na koncertih pa s poigravanjem z vizualijami to prenesejo še na višjo raven.

Svoje ime so legitimizirali s prvencem “things people don’t like”, ki je marca letos izšel pri Založbi ZARŠ. Po predstavitvi albuma so pomlad oznanjali po raznih alternativnih klubih po vsej državi in za persons from porlock se je upravičeno začelo govoriti, da postajajo eni glavnih predstavnikov neopsihedelične glasbe pri nas.

PERSONS FROM PORLOCK: Facebook, Soundcloud

local

LOCAL NATIVES – VILLAINY

LOCAL NATIVES – PAST LIVES

LOCAL NATIVES – FOUNTAIN OF THE YOUTH

LOCAL NATIVES – HUMMINGBIRD (Lp)

PERSONS FROM PORLOCK – THINGS PEOPLE DON’T LIKE (Lp)