Tags

, , , , ,

Dub Lab je projekt, ki že enajsto leto skrbi, da se dubersko obarvani glasbeni večeri v slovenski prestolnici zgodijo že v ponedeljek. V vseh teh letih so gostili veliko slovenskih in tujih imen, tudi zelo uveljavljene glasbenike. V poletnih mesecih se iz domačega kluba KUD Channel Zeroponavadi preselijo na kakšen letni vrt, so pa tudi stalnica na poletnih festivalih v regiji.

dublab

ROOTS IN SESSION

15 let! je minilo od zgodovinskega trenutka, ko se je na takratnem radiu Gama MM v Ljubljani zgodila prva radijska oddaja, imenovana RootsInSession, posvečena reggae kulturi. Oddaja je v dveh letih prerasla svoje okvire in se razširila v gibanje, ki še danes daje reggae tempo Sloveniji in širše v regiji. RISpekt in hvala vsem za prvih 15!
15 let pozitivnih vibracij!

Na rojstnodnevnem partiju bosta PIER in FU zarolala retrospektivni DJ set, s katerim nas bosta popeljala nazaj v leto 2001, se kronološko sprehodila čez klasike in hitiče, ki so zaznamovali Kus Kus in Shishmish kompilacije, večer (ali raje jutro) pa sklenila v »aktualnem« tempu, z nižjimi bass frekvencami.

ROOTS IN SESSION – KUS KUS 7 MIXTAPE

ROOTS IN SESSION – SHISHMISH 2 MIXTAPE

KLEMEN KLEMEN – LJUBEZEN ( ROOTS IN SESSION REWORK)

ROOTS IN SESSION & ALEKSANDRA ILIJEVSKI – VEDNO SAM

DR. BANCHO

Za ravnovesje sounda bosta na 15-ki poskrbela Dr. Bancho (RiddimOperator Oddaja), ki nas bo ogrel s svojimi značilnim »vinyl only« roots dub setom (vključujoč derivate kakopak), zaključili pa bodo italijanski Rockers Dub Master sound system z nadubiranim roots vajbom in nas z D-Vibeom na majku pospremili v DUBro jutro.

Dr. Bancho je selektor, ki v svojih setih vrti izključno vinile. Je specialist za dub, roots, UK stepper selekcijo in eden od soustvarjalcev trenutno edine FM reggae radijske oddaje RiddimOperator Oddaja, ki jo lahko poslušate vsak ponedeljek na Radio Študent 89,3 MHz. Oddaja letos beleži 5. obletnico oddajanja v živo.

ROCKERS DUB MASTER SOUNDSYSTEM

Rockers Dub Master sound system je italijanski soundsystem kolektiv, ki je v svoji devetletni karieri sodeloval že s številnimi vrhunskimi duberji kot so O.B.F., Vibronics, Channel One, Wicked Dub Division, Moa Anbessa, Warrior Charge, Digitron in drugimi. So tudi rezidenčni soundsystem na edinem slovenskem reggae festivalu Overjam International Reggae Festival, vodi pa jih neizmerna ljubezen do roots in lovers reggaeja. S svojim, doma narejenim, mogočnim soundsystemom med svoje sledilce širijo jasno in glasno sporočilo miru, ljubezni, spoštovanja in harmonije v »each one teach one« stilu.

ROCKERS DUB MASTER SOUNDSYSTEM IN SESSION @ OVERJAM FESTIVAL