Tags

, , , , ,

V Slovenijo prihaja pevec, multiinštrumentalist in producent ALBOROSIE, trenutno eno izmed najbolj vročih imen reggae scene. Njegov ekskluzivni koncert, kjer bo z izkušeno, pretežno jamajško spremljevalno skupino Shengen Clan predstavil svoj novopečeni album “Freedom & Fyah’” (Greenleves, 2016), si boste lahko ogledali v torek, 8. novembra 2016 v Cvetličarni. Soundsystem podporo bodo nudili neutrudni protagonisti reggae scene pri nas, ki so pred kratkim praznovali petnajstletnico obstoja, Roots in Session ter selektor Ohoroho.

Alborosie je polnokrvni Sicilijanec, ki je že v najstniških letih igral v mnogih italijanskih bendih, med drugim tudi v priznanem Reggae National Tickets. Prav z njimi je prvič nastopil na Jamajki – dogodek, ki mu je spremenil življenje. Kmalu se je namreč preselil tja, se zaposlil kot tehnik v GeeJam studiu, kjer je imel čast sodelovati z mnogoterimi, tako jamajškimi kot tujimi glasbeniki. Multiinštrumentalist, fasciniran nad analognimi snemalnimi tehnikami, predvsem pa nad jamajško kulturo in rastafarjanstvom, je kmalu začel solo pot, ki ga je od debitanskega albuma “Soul Pirates” in hita “Kingstown town” (Forward Recordnigs, 2006), prek ostalih izidov, kjer velja omeniti “Alborosie meets King Jammy – Dub of Thrones”, pripeljala do nastopov na največjih reggae festivalih in vrhov reggae lestvic. Vrhunec njegovega ustvarjanja je njegov letošnji, še povsem svež in odlično sprejet album “Freedom & Fyah’” (Greenleves, 2016), s katerim se bo predstavil pred slovenskim občinstvom, ki ima tokrat redko priložnost, da ga vidi na domačih tleh.

ALBOROSIE: Facebook, YouTube

ROOTS IN SESSION: Facebook, Soundcloud

Vstopnina: 15 € Earlybird (omejeno število vstopnic), 17 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah), 19 € v predprodaji (eventim.si), 22 € na dan koncerta

alborosie

ALBOROSIE & PROTOJE – STROLLING

ALBOROSIE – CAN’T COOL

ALBOROSIE – POSER

ALBOROSIE – KINGSTON TOWN

ALBOROSIE – HERBALIST

ALBOROSIE – ROCKY ROAD

KLEMEN KLEMEN  – LUBICE (ROOTS IN SESSION RMX)

ROOTS IN SESSION & BAGA SOUND – RAJA HOČE KUS KUS

ROOTS IN SESSION  – KUS KUS 7 MIXTAPE