Tags

,

Sijajna vrnitev enega najbolj nadarjenih brazilskih glasbenikov, ki vedno očara z glasovno nežnostjo in avtorsko izraženo zvočnostjo v neskončnosti brazilske popularne glasbe.

Kar štirinajst let je že minilo, odkar je Moreno Veloso v Cankarjevem domu predstavil svoj projekt Moreno + 2, in dve leti manj, odkar je bil del iste zasedbe pod vodstvom Domenica Lancellotija, ki je skupaj z Joyce zaznamovala brazilski večer v Linhartovi dvorani. Kljub dolgoletni odsotnosti s slovenskih odrov je bil doktor fizike ves čas glasbeno dejaven.Dobro stvar (Coisa Boa) sta napisala z Domenicom, istoimenski album pa zasnovala in producirala s kitaristom Pedrom Sájem (leta 2014 smo ga občudovali v Gallusovi dvorani ob boku Morenovega očeta Caetana Velosa).

Moreno Veloso, sin brazilske glasbene ikone Caetana Velosa, je prepeval že pri rosnih treh letih, šest let pozneje pa pilil svoj naravni glasbeni dar ob učenju klasične kitare. Kot kantavtor je Veloso debitiral leta 1982 s skladbo Um Canto de Afoxé Para o Bloco do llê, ki jo lahko slišimo na albumu Cores, Nomes Caetana Velosa. Še kot najstnik je Moreno s tolkali gostoval z očetom in Gilbertom Gilom, zatem pa igral violončelo pri zasedbiCarlinhosa Browna. V začetku devetdesetih se je vpisal na študij fizike, vendar je bila ljubezen do glasbe močnejša. V tem času je mladi in obetajoči umetnik postavil lasten snemalni studio, v katerem je mešal glasbo za TV-oddaje in dramske igre.

Moreno Veloso, akustična kitara, tamburin; Pedro Sá, kitara;Bruno Di Lullo, bas;Rafael Rocha, bobni

Vstopnice

moreno

MORENO VELOSO – COISA BOA (Lp)