Tags

, ,

Ghostface Killah, eden najboljših emsijev vseh časov, eden ustanovnih članov znamenitega Wu-Tang Clana in živa legenda, prihaja, da nam servira lekcijo neprekosljivega rap mojstrstva. Datum je 25. september, lokacija pa Kino Šiška – ne zamudite!

Za ogrevanje bo poskrbel Wu-Tang Clan pribočnik in Wu Wear ambasador Joe Young, ki se je uril tudi pod mentorstvom Cappadonne in Inspectah Decka. Za letos izdano drugo ploščo Invincible Armour mu je beate priskrbel legendarni producent Dame Grease (NasDMXTrickyFat JoeEveKelisLL Cool JDas Racist, Raekwon …), z rimami je vskočila elita Wutangovcev, plošča pa je pritegnila celo pozornost “najbolj osovraženega moškega v Ameriki”, Martina Shkrelija, ki jo je želel odkupiti – a je Joe in Dame nista dala.

Ghostface Killah, splošno priznan ne le kot eden največjih emsijev vseh časov, temveč tudi kot “najboljši pripovedovalec v rapu” (Q), se je sprva uveljavil v družbi reperjev RZAGZAOl’ Dirty Bastard, RaekwonInspectah DeckMethod ManU-God in Masta Killa, ko so kot Wu-Tang Clan z izdajo prelomnega albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers) za vedno spremenili zgodovino rapa.

A ni dolgo trajalo, preden se je Ghostface Killah dokazal tudi kot samostojen izvajalec. Njegov mojstrski solo prvenec Ironman in njegov naslednik Supreme Clientele danes ne veljata samo za klasiki žanra, temveč tudi za morebiti najboljši solo izdaji kateregakoli člana Wu-Tang Clana. V tem obdobju je Ghostface z Raekwonom poskrbel za še en hiphoperski mejnik, Only Built 4 Cuban Linx…, poleg tega pa natrosil tudi kup sodelovanj in gostovanj.

Poleg ustvarjanja v okviru Wu-Tang Clana je Ghostface Killah tudi v 21. stoletju ostal dejaven in plodovit solo izvajalec. Nazadnje je svojo glasbeno vitalnost in širino izkazal na skupnem albumu Sour Soul s priznano jazz zasedbo BADBADNOTGOOD, pa tudi s svojim že 12. studijskim izdelkom, Twelve Reasons to Die II – oba sta izšla leta 2015 in požela pohvale tako kritikov kot fenov.

VSTOPNICE: Predprodaja 23e, na dan koncerta 25e 

KINO ŠIŠKA: Uradna stran, Facebook

GHOSTFACE KILLAH: Facebook, Twitter 

GHOSTFACE KILLAH INTERVJU

GHOSTFACE KILLAH – THE CHAMP

GHOSTFACE KILLAH – APOLLO KIDS

WU – TANG CLAN – IMPOSSIBLE

BADBADNOTGOOD FEAT. GHOSTFACE KILLAH – GUNSHOWERS

GHOSTFACE KILLAH – BOILER ROOM