Tags

, , , , , ,

Glasba Londončana Ghostpoeta bi ob lebdeči milini instrumentalnih podlag in prepoznavno umirjenem glasu morda delovala že skoraj preveč ležerno, če je glasbenik ne bi tako prefinjeno oplemenitil s pronicljivimi pesniškimi opažanji po eni strani, po drugi pa z doživetim podajanjem osebne in družbene viharnosti, ki jo je čutiti v svetu 21. stoletja, v svetu na prelomu. Nič presenetljivega za mladeniča, ki rad z nasmeškom pove, da se je že s šestimi leti zavedel minljivosti življenja.

Opojna urgentnost enega najbolj vitalnih glasbenih izrazov na Otoku dandanes vleče vzporednice z znamenito bristolsko triphop sceno, katere veljaka Massive Attack sta že večkrat sodelovala prav z Ghostpoetom, cenijo pa ga seveda tudi širše. Poleg nominacij za prestižno britansko glasbeno nagrado mercury v letih 2011 in 2015 to izkazujejo tudi sodelovanja z imeni, kot so Micachu (Micachu & The Shapes), The StreetsMélanie De Biasio in Paul Smith (Maxïmo Park).

Ob prvem obisku Slovenije nam bo Ghostpoet, ki si založbo med drugim deli s preteklimi Šiškinimi gosti PixiesEditors in Enter Shikari, predstavil svojo avgusta izdano četrto ploščo, po mnenju revije celo njegovo najmočnejšo do zdaj. Križanec urbane poezije, post-rock širine in tuhteče elektronike, poimenovan Dark Days + Canapés, je navdušil tudi MojoAllMusic in DIY Magazine

VSTOPNICE:

  • predprodaja: 15eur
  • na dan concert: 17eur

KINO ŠIŠKA: Uradna stran, Facebook

GHOSTPOET: Facebook

GHOSTPOET – IMMIGRANT BOGGIE

GHOSTPOET – OFF PEAK DREAMS

GHOSTPOET – FREAKSHOW

MASSIVE ATTACK & GHOSTPOET – COME NEAR ME

GHOSTPOET – LIVE