Tags

, , , ,

Z velikim spoštovanjem bomo na Dub Clubu v Gala hali (Metelkova mesto) gostili eno izmed največjih legend reggae in dub glasbe kadarkoli, producenta, poeta, biznismena, pevca in inovatorja – marca 2018 že 82-letnega Lee »Scratch« Perryja, ki bo pri svojih častitljivih letih prvič nastopil v Ljubljani.

Njegov opus je neverjeten, njegova karizma neustavljiva, njegova ekscentričnost znana po vsem svetu. Glasbo je ustvarjal v svojem preprostem studiu »The Black Ark«, dokler ga ni, kot pravi urbana legenda, požgal sam. Distribuiral jo je predvsem prek svoje neodvisne založbe »Upsetter«, s svojim delom pa inspiriral producente vseh zvrsti glasbe širom zemeljske oble. Hite je produciral za glasbene velikane, kot so Bob Marley & The Wailers, Junior Byles, Max Romeo, the Heptones, Gregory Isaacs in Junior Murvin, sodeloval pa je prav tako z najpomembnejšimi imeni svetovne glasbene scene, kot so Adrian Sherwood, Beastie Boys, The Orb, Ari Up, Keith Richards, če jih omenimo le nekaj.

Na turneji ga spremlja stari znanec Gala hale, Mad Professor, samouki navdušenec nad elektroniko, vodja studia in založbe Ariwa, ki je zaradi svojega prepoznavnega in unikatnega zvoka znana in cenjena po vsem svetu.

Omejeno število early bird vstopnic za ta izjemni koncert vas bo čakalo na blagajni Gala hale v sredo, 7.2.2018, ob 22h, ko Roots in Session pripravljajo dogodek, kjer se bomo poklonili Bobu Marleyu ob njegovem rojstnem dnevu.

Vstopnina: earlybird 15 € (omejeno število vstopnic), 20 € predprodaja (Gala hala na dogodkih, One Way store), 23 € na dan dogodka

*V primeru velikega zanimanja se bo koncert preselil v Cvetličarno!

 

LEE SCRATCH PERRY – PANIC IN BABYLON

LEE SCRATCH PERRY – DISCO DEVIL

LEE SCRATCH PERRY – LIVE

MAD PROFESSOR